Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Conventii civile

Buna ziua,

Va rog frumos sa-mi spuneti daca pot incheia "Conventie civila" cu persoane fizice oarecare( nu PFA), pe o perioada de 3 luni pentru activitati ca management sau contabilitate primara.

Daca da, ce inregistrari contabile se fac , ce retineri la bugetul statului si ce declaratii se intocmesc.

Va multumesc,
Cel mai recent răspuns: CrinaV , utilizator 16:21, 19 Martie 2008
pentru contabilitate..nu puteti decat daca acea persoana este contabil autorizat...

in rest...puteti incheia conventii civile si retineti dvs 16% asupra veniturilor brute (fara ca persoana fizica sa mai fie nevoita se se inregistreze PFA) dar trebuie ca persoana sa opteze in scris pentru aceasta varianta de impozitare.
Multumesc pentru raspuns....dar as vrea sa stiu daca se declara impozitul de 16% cu '' Declaratia 100'' pana la 25 a lunii urmatoare si parca se mai depune si ''Declaratia 205''?

Iar nota contabila este: 621=401?sau care?

Cu multumiri,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se impoziteaza ? gigelas gigelas Buna ziua, O societate comerciala (SRL),face un contract de colaborare cu o persoana fizica, prin care persoana fizica are urmatoarele obligatii: -sa ... (vezi toată discuția)
Conventie civila potrivit codului civil implica art. 52 cod fiscal scumpicu scumpicu Lucrez la o firma de constructii si si-au incheiat o conventie civila cu un proiectant in conditiile codului civil si a articolului 52 cod fiscal. Spuneti-mi ... (vezi toată discuția)
Salar conventie civila mari.a mari.a Buna ziua, Spuneti-mi va rog, retributia unei persoane angajata pe baza uneiu conventii civile este ok daca o inregisrez 621 = 461? Nu primesc factura de ... (vezi toată discuția)