Am primit 2 procese verbale de constatare a contraventiei pentru lipsa rovinetei, au fost intocmite in aceiasi data la diferenta de 30 min. de doi agenti constatatori. In primul proces verbal se specifica ca in data de:14.10.2010 ora 06:21 am circulat fara rovineta pe un anumit sector de drum, in al doilea proces verbal se specifica ca am circulat in data de: 15.10.2010 ora 13:43 fara rovineta pe acelasi sector de drum. Amenzile sunt la fel de 125 RON SI CONTRAVALOARE DE DESPAGUBIRE DE 28 EURO. Cat trebuie sa platesc?
Păi o fi aceeași contravenție dar din ce ați scris dumneavoastră ați încălcat dispozițiile legale în două zile diferite nu în aceeași zi. Odată în 14 și odată în 15.
În ce dată sunt întocmite procesele verbale?
In data de 14.10.2010 am fost "filmat" fara a detine rovineta. In 14.12.2010 s-a intocmit PV. Saptamana trecuta am gasit in cutia postala o instintare ca am de ridicat o recomandata, dar nu am mers la OP. Ieri am gasit in cutia postala un plic in care mi se aducea la cunostina abaterea si ca in termen de 48h pot plati jumate din amenda.
Mentionez ca nu am semnat pentru primirea contraventiei (plicului) . 48h de cand ? atat timp cat nu am semnat pentru primire
In caz de neplata ce se poate intampla ? Practic, nu se poate demonstra ca am primit contraventia .
Se prescrie aceasta amenda ?
Multumesc,
Claudiu
Buna. Daca aceiasi camera fixa m-a surprins de mai multe ori ,in zile diferite dar in aceiasi luna , fara rovineta si mi-se emit mai multe procese verbale de contraventie in valoare de 125 RON la care sunt adaugate si " contravalorile tarifului de despagubire potrivit art. 8,alin.(3) din O.G. nr.15/2002 " trebuie sa platesc de fiecare data atat amenda cat si tariful de despagubire in valoare de 28 Euro ?:hm: