avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 561 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale infiintare magazin haine firma
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

infiintare magazin haine firma

sunt interesata sa cumpar haine de firma din diferite tari si sa mi infiintez magazin in romania.De exemplu haine de la Diesel,Kelvin Klein,Zara,H&M,Miss Sixty si alte branduri celebre.ideea e ca le pot lua la preturi mai mici,pot avea acte sa dovedesc provenienta.Mentionez ca detin S.C.Are cineva idee ce alte autorizatii imi sunt necesare si ce probleme as putea intampina.Am nevoie de acordul marilor branduri pt a le vinde marfa la mine in magazin?
Cel mai recent răspuns: mimi7736 , utilizator 21:53, 30 Ianuarie 2018
mirceabescu a scris:

Vreti sa imi spuneti ca baietii astia au acordul tututor marcilor pentru a publica logo-urile pe siteul lor? [ link extern ]
:D


Nu pot pune logo-urile pe site-urile lor, dar pot vinde liber produsele apartinand acelor branduri.

Garda Financiara confisca marfurile contrafacute. Nu are nicio treaba cu marfurile originale, indiferent daca au fost achizitionate prin distribuitori, francizori, de la persoane fizice sau de la comercianti cu amanuntul din EU.

Garda Financiara verifica doar daca sunt contrafacute sau nu.

Contractele de exclusivitate sau "magazinele autorizate de firma exclusive" sunt interzise de Legea concurentei.

Alberto Kurtyan
iubestedariarta a scris:

popescuadrianacatalina a scris:

deci intr un final nu am nevoie de nimic,nici o autorizatie speciala,e ca si cum as cumpara haine de la turci si le as vinde??



eu ,sincer ,ma indoiesc intrebati pe cei de la garda financiara:))


Este la fel de simplu ca si cum ati cumpara haine de la turci pe care le declarati la vama, platiti TVA si nu sunt contrafacute.

Din nou, discutam de societati sau entitati comerciale legitime, nu de contrabanda cu produse de la turci.

Alberto Kurtyan
Buna seara.Ma intereseaza si pe mine acest subiect.Am vazut ca este un raspuns al dvs la o discutie din 2013.S-a mai schimbat ceva in acest sens?Si eu as dori sa deschid un magazin online cu produse de marca,originale bineinteles,dar nu stiam daca trebuie sa fiu retailer autorizat sau pot vinde ca orice produs no name.Daca s-a mai schimbat ceva as dori sa-mi spuneti si mie.Multumesc anticipat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Magazin online vanzarea hainelor de firma, branduri cunoscute Dragan94 Dragan94 Buna ziua am tot cautat pe net si pe acest forum si nu am gasit nimic concrect nici da nici nu. Deci doresc sa imi deschid un magazin online de haine in care ... (vezi toată discuția)
Consultatie referitoare la vanzare produse de marca online Sorin_AB Sorin_AB Care sunt cerintele legale pentru a putea vinde, online, in Romania, diverse branduri de renume (de ex: Adidas, Puma, Everlast, Nike, Lonsdale, Lee Cooper, New ... (vezi toată discuția)
Vânzare produse importate sub aceeaºi denumire regãsite în o.s.i.m. lArmAr lArmAr Buna ziua. Sunt incepator, am infiintat un SRL si doresc sa fac import de instrumente medicale. Din ce m am documentat, produsele care doresc sa le import de ... (vezi toată discuția)