avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna rca auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna rca auto

Buna seara.In data de 21.12.2010 ,la un bloc vecin a avut loc o explozie in urma careia auto proprietate care era parcat langa imobilul respectiv,a suferit mai multe avarii.Am facut constatarea daunelor la allianz tiriac si am depus dosarul de daune la eon gaz(vinovati de producerea exploziei).
Problema e ca la data producerii daunei auto nu mai avea rca.In nota de constatare,cei de la allianz au bifat la documente care urmeaza sa fie depuse,printre altele "copie dupa casco/rca pagubit".Deocamdata nu mi-a cerut nimeni copia dupa rca,dar.......
Daca as da o declaratie pe proprie raspundere ca nu mai circulam cu auto in cauza(care este si situatia reala pt ca am achizitionat un alt autoturism,cel avariat urma sa il vand),as avea sanse sa fiu despagubit?
Cel mai recent răspuns: nutzzu , utilizator 22:51, 30 Decembrie 2010
Dauna produsa nu se poate despagubi pe asigurarea RCA, chiar daca aveati o asemenea asigurare.
Aveti incheiata o asigurare casco? Daca da, cititi cu atentie prevederile contractuale sa vedeti daca o asemenea dauna se poate despagubi pe asemenea asigurare. Daca nu aveti asigurare casco singura solutie este actionarea in judecata a vinovatului de producerea exploziei.
Am fost deja contactat de cei de la eon care mi-au spus sa fac constatarea daunei prin soc de asigurari cu care lucreaza ei,si ca ei vor despagubi toate pagubele provocate de explozie

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
De ce facem rca la remorcã? clauze rca în general? seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Acum 8 ani când încheiam RCA semnam un contract cu clauzele, una din ele fiind: dacă am RCA pe vehiculul meu A şi avariez vehiculul B tot al meu, ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)