avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar daca nu e inscris in CCJ?

Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns. Jristul este considerat stagiar 2 ani "la debutul"in meserie chiar daca nu e inscris in colegiu? Institutia in cadrul c areia lucreaza trebuie sa ii asigure un indrumator?
1. Legea organizarii consilierilor juridici arata ca acestia se pot asocia. Nu este ca la avocati unde baroul recunoscut este cel traditional iar cel al lui Bota "ar fi in afara legii". Exista in Galati, de exemplu, Colegiul Consilierilor Juridici afiliat UCCJR dar mai exista si alta formatiune a consilierilor juridici "Pro Jure".
La CCJ GL este obligatorie stagiatura si chiar daca te inscrii dupa ce faci dovada ca ai vechime in meserie mai mare de 2 ani trebuie sa dai definitivatul. Dincolo te poti inscrie avand vechime in meserie mai mare de 2 ani direct ca consilier definitiv! Se pare ca si cotizatia lunara este cu mult mai mica fata de CCJ.
2. Verifica fisa postului si vei (re)descoperi ce trebuie sa faci.
la CCJ cotizatia lunara este parca de 30 lei asa ca nu este mult.
esti considerat definitiv daca la aparitia legii consilierului juridic ai avut 2 ani de cj.!
daca nu....stagiatura in conditiile descrise mai sus la mesajul meu anterior ( inscriere in CCJ , primesti un maestru cu care te vei intelege cat de des vrea sa va vedeti daca ai probleme la servici te lamureste ....etc. )
BAFTA
Da...in fisa postului scrie ca trebuie sa avizez actele institutiei...ma rog in speta contractele ca de alea e vorba in n problema mea.....fisa postului pe care de c urand am vazut-o si semnat-o!!! :(
In conditiile in care abia ai semnat fisa postului si din acel moment ai semnat nu iti pot face nimic deoarece ei erau in "off said", insa trebuie sa faci dovada ca abia acum ai semnat. Ai pus data in momentul in care ti s-a dat fisa postului? altfel vor afirma ca ti s-a dat fisa de la inceput, din momentul in care ai fost angajat.
asa se va intampla......pt ca e cu data de atunci.....:(
nu de ei imi fac probleme si de control...daca ma intreba.....dupa cum am spus eu asa am stiut atunci...dar foarte simplu pot sa spuna ca in legea noastra si in statut scria ce trebuie sa fac ca si jurist...doar ca nu se face diferenta intre ce face un debutant si cel definitiv!!
Ultima modificare: Duminică, 23 Martie 2008
Ramona24, utilizator

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi: cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)
Despre consilieri juridici MirceaWlf MirceaWlf Bună ziua, am o nelămurire despre cum se obține titlul de “consilier juridic stagiar”. Acesta se obține odată cu înscrierea într-un Colegiu al ... (vezi toată discuția)