avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Problemele profesionale ale ... stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar ...
Discuție deschisă în Problemele profesionale ale consilierilor juridici

stagiatura consilierului juridic este de 2 ani chiar daca nu e inscris in CCJ?

Revin cu o intrebare la care nu am primit nici un raspuns. Jristul este considerat stagiar 2 ani "la debutul"in meserie chiar daca nu e inscris in colegiu? Institutia in cadrul c areia lucreaza trebuie sa ii asigure un indrumator?
celebrul statut publicat în monitorul oficial nu are valoare de lege, aşa că dispoziţile lui pot fi ignorate. de fapt, el a fost publicat fără niciun temei legal...
Si ce ar trebui sa faca un proaspat absolvent de drept?
In breasla avocatilor instrarea este conditionata de un maestru care e cam scump, in cea a notarilor ... nici nu vreau sa ma gandesc, iar in ceea ce priveste magistratura...#-o
Revin la intrebarea de mai sus: ce ar trebui sa faca un proaspat absolvent de drept?

Totusi, daca esti consilier juridic definitiv in CCJ si ai trecut examenul de admitere intr-un barou de avocati, poti sa practici avocatura ca si avocat definitiv. De regula se ia in considerare decizia de definitivare eliberata de CCJ.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Aprilie 2008
Ariadna Gorea, Avocat
da poti cu 5 ani vechime si examen
Cred ca s-a deviat de la subiect.
ca sa revenim la prima intrebare

Se considera ca esti consilier juridic stagiar de la data inscrierii in Colegiu si nu de la data de cand esti angajat cu carte de munca . (Cel putin asa se aplica la Cj). Dupa 2 ani de stagiatura (sau cum dispensa, dupa 1 an jum si semnatura din partea a 2 consilieri juridici cu vechime ) se da acel examen de definitivat si in urma promovarii lui esti definitiv.

Examenul (chiar am subiectele in fata) consta in dr civil, procedura civila si dreptul muncii.
In perioada stagiului nu trebuie sa ai maestru !!!!! cel putin la Colegiul Cj nu se cere.

Insa intrebarea mea este De ce Colegiul nu ia in considerare Vechimea din cartea de munca ca si consilier juridic , ci data inscrierii la ei???? atata timp cat Colegiu nu ajuta pe nici unul din absolventii de drept la gasirea unui job in domeniu. .....................
Poate asa mai fac si ei niste baniiiiiiiii.............?????

Alte discuții în legătură

Consilier juridic definitiv dragi colegi consilieri juridici, care doriti sa intrati in avocatura si sunteti definitivi, am o intrebare pentru voi: cum ati dat examenul de definitivat? ... (vezi toată discuția)
Consilier juridic definitiv? luca_claudia72 luca_claudia72 poti sa-ti dai definitivatul ca si consilier juridic daca ai un contract de munca ca cj de 2 ani ? adevarul e ca nu m-am inscris in uccj...mi s-ar recunoaste ... (vezi toată discuția)
Despre consilieri juridici MirceaWlf MirceaWlf Bună ziua, am o nelămurire despre cum se obține titlul de “consilier juridic stagiar”. Acesta se obține odată cu înscrierea într-un Colegiu al ... (vezi toată discuția)