avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... nu mi-a acordat prioritate si l-am lovit in spate
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

nu mi-a acordat prioritate si l-am lovit in spate

Mergeam regulamentar pe drum cu prioritate cand deodata apare de pe un drum secundar o masina care intra direct pe banda a doua fara sa-mi acorde prioritate, fara sa opreasca la stop.Soseaua fiind cu zapada, am franat insa nu am putut sa-l evit,am intrat in spatele lui.Politia ma scos vinovat pe mine spunand ca nu am respectat distanta, e banal, daca respectivul a intrat cu 10km/h direct pe banda a doua si eu veneam cu 60km/h, soseua acoperita cu zapada nu am avut nici o sansa sa il evit.Dupa toate cele intamplate m-am ales cu o amenda de 120ron si 3 puncte de penalizare, bineinteles si repararea bmw-ului respectiv pe asigurarea mea.Vreau sa merg in instanta sa mi se faca dreptate.Eu am un volvo S60, in momentul in care am franat si totusi am intrat in masina care "tocmai plecase la drum "direct pe banda 2 de la impactul care sa produs au ramas stopurile pe frani blocate, daca pun contactul se aprind, asta ca o dovada.am martori ca nu mi-a acordat prioritate si inca ceva foarte important la care si politia a dat gres,masina in care am intrat are lovita partea stanga din spate(politaiul care ia dat autorizatie de reparatie a scris ca are si aripa spate stanga infundata ceea ce e in avantajul meu ca daca era sa intru ca nebunul intr-un sofer care circula regulamentar ii loveam tot spatele nu numai stanga iar la mine e lovita partea dreapta din fata, deci soferul respectiv inca nu era incadrat total pe banda 2.defapt totul sa intamplat intr-o intersectie cu un drum secundar perpendicular pe cel principal.Sper sa ma intelegeti si daca puteti sami da-ti cateva sfaturi cum sa procedez pt a mi se face dreptate. stiu ca dureaza mult dar nu ma las pana nu se rezolva.Eu dupa mine cred ca am dreptate si voi reusi, dvs ce parere aveti in astfel de cazuri?
Ultima modificare: Marți, 28 Decembrie 2010
paulcostel, utilizator
Cel mai recent răspuns: Radu Gabrian , Mediator 00:31, 2 Ianuarie 2011
.Sub ce acuzatii ar putea fi pus nenea militian
#-o?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
tonimax, utilizator
Buna ziua !La aceasta intrebare sa va raspunda domnul paulcostel,eu stiu ca si politisti pot raspunde in fata legii sau ei nu gresesc niciodata ?
Politistii nu sunt chemati ca martori in instanta.
Politia trebuie sa faca dovada existentei contraventiei pentru care ati fost sanctionat ,iar dvs trebuie sa va faceti aparari in dovedirea celor aratate mai sus.
Martorii pe care ii veti indica ,vor fi citati si audiati de instanta.
Daca mai aveti si alte probe,depuneti-le la dosar.
Verificati procesul verbal sub aspectul cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,19, si 34 din OG nr.2/2002

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot acuza un politist pentru fals daca elibereaza o autorizatie de reparatii cu avarii inexistente la o masina? tonimax tonimax Buna ziua.Un politai din Vaslui elibereaza o autorizatie de reparatie cu urmatoarele avarii: spoiler fata spart, capota fata indoita, faruri fata sparte, aripa ... (vezi toată discuția)
Contestare amenda auto zavastin zavastin Buna ziua, Am fost amendat de Politie pentru ca mi-am pastrat banda! Intr-o intersectie eram incadrat pentru a face stanga (de pe banda de stanga), iar ... (vezi toată discuția)
Mi s-a luat permisul de condus .ce trebuie sa fac? anisoararanete anisoararanete BUNA ZIUA.IN DATA DE 25.09.2013 MA DEPLASAM PE RAZA COMUNEI DRAGALINA ,JUD CALARASI IN INTERES DE SERVICI ,MENTIONEZ CA SUNT AGENT LA O FIRMA DE ... (vezi toată discuția)