Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Continuarea activitatii dupa pensionare

In cazul in care o persoana are varsta standard de pensionare in 2011, (dupa vechea lege), isi poate continua activitatea conform noii legi a pensiilor pana la varsta standard prevazuta de aceasta (in acest caz cca 63 ani -femei)?
Ultima modificare: Miercuri, 29 Decembrie 2010
Zetu Elena, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:18, 5 Ianuarie 2011
In cazul de fata varsta standard de pensionare este aceiasi si pe legea19/2000 si pe legea 263/2010.Asadar continuarea activitatii se poate face numai cu acordul angajatorului.
Cand am spus varsta standard de pensionare m-am referit la :
*dupa Legea 19/2000 ar trebui sa ma pensionez incepand cu 11 iunie 2011(la 59 de ani si 1 luna);
*daca vreau sa-mi continui activitatea o pot face pana la varsta de 63 de ani conform legii 263/2010 ?
Varsta standard de pensionare de 63 de ani este valabila(ceruta de lege) pentru femeile nascute in ianuarie 1967.
Ultima modificare: Marți, 4 Ianuarie 2011
Carp Mircea, utilizator
In cazul dvs. Legea nr. 263/2010 prevede aceeasi varsta standard de pensionare, respectiv 59 de ani si o luna. Daca veti iesi la pensie, veti putea sa va continuati activitatea cu acordul angajatorului. Pensia pentru limita de varsta poate fi cumulata, nelimitat, cu orice alte venituri (in sectorul privat).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitatea incetarii cim in cazul pensionarii nicoleta.23 nicoleta.23 Buna ziua! Daca o persoana indeplineste conditiile de varsta si stagiu de cotizare conform tabelului (anexa 5) din lg.263/2010, institutia este obligata sa-i ... (vezi toată discuția)
Iesire la pensie ContSters362803 ContSters362803 Buna ziua! Sunt nascuta in anul 1968 luna Octombrie Am 29 de ani de munca (1986-2015) din cei 29 de ani , 12 ani sunt in Grupa a II -a iar ultimii 4 ani ... (vezi toată discuția)
Legea pensiilor pentru balerini si dansatori mateilivia mateilivia Buna seara!Ma numesc Livia Matei,am fost balerin-dansator la Ansamblul Banatul din Timisoara.Legea pensiilor referitoare la balerini si dansatori spune ca din ... (vezi toată discuția)