Încerc să sistematizez.
1)A fost emis actul cu ceva timp în urmă.Actul nu mi-a fost comunicat, conform procedurii de comunicare niciodată.
2)Prin act, mi-au fost diminuate unele drepturi băneşti.
3)Imediat, am depus o plângere la conducătorul unităţii, care mi-a răspuns în scris că diminuarea s-a produs datorită actului, căruia i-a menţionat numărul de înregistrare de la minister.Răspunsul l-am primit acasă fiind între timp pensionat.
4)Am intervenit în scris în două rânduri cerând explicaţii şi baza legală, dar răspunsurile nu au fost la obiect.
5)Am încetat corespondenţa cu ministerul, pentru că diminuările respective nu mi-au afectat pensia.
6)După cinci ani,a apărut o H.G., care au reintrodus în baza de calcul a pensiei cele două indemnizaţii pierdute.
7)Am reânceput să mă adresez ministerului cu cereri,solicitări, plângeri, memorii,cu subiectul: care este temeiul de drept ?
8)Nu am primit răspunsul corect.Am introdus acţiune în instanţă pentru refuz soluţionare cerere.
9)In timpul procesului, am cerut înfăţişarea actului.Cererea nu mi-a fost satisfăcută. Nu s-a arătat motivul.
10)După pronunţare şi după recurs, am intrat în posesia unei copii a unui extras din actul respectiv din care rezultă clar lipsa temeiului de drept. Am introdus cererea de revizuire, respinsă la rândul ei.
11)Nici în prezent nu cunosc poziţia ministerului şi a instanţelor în legătură cu acest temei. Logic?
Ati omis o informatie esentiala: despre ce tip de act e vorba?
actul este un ordin al ministrului apărării, prin care, un număr de ofiţeri sunt eliberaţi din funcţiile avute şi numiţi în altele noi.
Printre aceste cadre, pentru care ministrul avea competenţa menţionată ca temei legal, am fost introdus cu eliberare din funcţie şi punere la dispoziţie în vederea trecerii în rezervă . (pensionare), în condiţiile în care ordinul de trecere în rezervă era deja semnat cu o lună în urmă şi se punea în aplicare la finele lunii în curs. La art. 85 din Legea 80/1995, pentru cei trecuţi în rezervă (pensionare) cu litera d), trecerea în rezervă se face din oficiu.Deci nu trebuia să fiu pus la dispoziţie pentru lămurire situaţiei. (nu era nimic de lămurit).In fapt, am fost eliberat din funcţie cu 1 octombrie (doar în acest act), şi trecut în rezervă cu 31 octombrie din funcţa avută anterior. Actul nu mi-a fost comunicat oficial niciodată. Extrasul în copie pe care l-am obţinut de la arhiva ministerului, este cel care a ajuns la locul unde trebuia să îmi fie comunicat, după ce eram la pensie. Actul în sine, emis la minister, a fost datat cu 19 oct. şi dispune să intre în viguare retroactiv, cu 1 oct.(Legea dispune numai pentru viitor)??
Legea da, insa un act administrativ poate avea efect retroactiv fara nicio rezerva.
Trebuie studiat dosarul, cred ca instanta nu avea cum sa va se pronunte fara ca unitatea administrativa sa produca probatoriul. Poate studiul Dvs. a fost prea sumar si ati ramas nedumerit....
art. 8 din Regulamentul disciplinei militare prevede: ORDINUL şefului este LEGE pentru subordonaţi.