avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Logica în judecare
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Logica în judecare

Judecata (individului, instaţei, acţiunii, et.), este capacitatea de înţelegere a unei anume situaţii, folosind logica, pentru
emiterea unei concluzii corecte, drepte, adevărate. In justiţie, se adoptă hotărâri în urma unor deliberări făcute de mai multe persoane, în urma confruntării între acuzare şi apărare, moderate de prucurori şi judecători şi dacă stai să socoteşti bine în marea majoritate a cazurilor toţi sunt jurişti de profesie. O speţă: Reclamantul cheamă în judecată o persoană juridică de rang superior (minister), pentru refuzul acestuia de a comunica temeiul de drept conform căruia
pârâta emite un ordin care prejudiciază material pe reclamant. Necomunicarea temeiului de drept a fost dovedită. Mai mult
acest temei nici nu există. Acţiunea a fost respinsă inclusiv la recurs.Respingând acţiunea( refuzul de comunicare
a temeiului de drept),dându-se câştig de cauză ministerului, ar fi fost normal să se consemneze măcar acel temei legal despre care eu susţin că nu mi-a fost comunicat ? Unde este logica? Nu am aflat acel temei de drept nici înainte şi nici după judecare.
Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 23:06, 18 Iulie 2008
Doamnei Lisievici ,
Comentez:( nu mi-o luaţi în nume de rău)
Vă rog respectuos să-mi spuneţi din care tratat de drept studiat, rezultă că regulamentul are forţa juridică inferioară ordinului ? În 36 de ani de activitate în armată, nici înainte, şi nici după, nu am întâlnit vreo situaţie în care cineva să pretindă executarea unui ordin dat, în afara prevederilor regulamentelor. Regulamentele au constituit cadrul legal în baza căruia se putea da un ordin. Ministrul ordonă în baza legilor, eşaloanele imediat inferioare ordonă în baza ordinului ministrului, ş.a.m.d., toţi, de la mare la mic, ordonă în baza regulamentelor militare.Inclusiv ministrul care a aprobat un regulament, nu ma poate da un ordin contrar acelui regulament, de cât în situaţia modificării acelui regulament determinată de o nouă lege.Aici nu aveţi dreptate! În armată, de la caporal la general, toţi dau ordine. Puteţi crede că fiecare, de fiecare dată, îşi poate face câte un regulament, pentru ca acesta să fie inferior ordinului dat? (că tot vorbeam de logică).
Sunteti simpatic!
Nu ma intelegeti gresit dar Dvs. nu faceti diferenta intre ordinul superiorului si Ordinul Ministrului Apararii, care are caracter de act adminisrativ (de eliberare si numire in functie).
Da, exemple sunt sute...mai cititi si Dvs. alte Ordine ale Ministrului Apararii.
nu am înţeles. Există diferenţă ître ordinele date de caporal, şi cele date de ministru? (din punct de vedere al modului în care trebuie date şi cel în care trebuie îndeplinite?) Am citit la viaţa mea nenumărate ordine ale ministrului. Credeţi-mă, nici unul nu mi s-a părut ilegal, cu excepţia celui care m-a privit personal, şi despre care, tot personal, cred că este un fals, o mistificare. Dacă doriţi, vă explic.? Chiar şi diferenţa dintre ordinul scris şi cel verbal, este foarte bine reglementată.
Pt. dl. Alexandru Radu Popescu
Dl. Popescu,
Aţi auzit sau cunoaşteţi ceva despre ORDINUL DE ZI PE UNITATE ?
Cunoaşteţi dacă are caracter de act administrativ?
pt. dl. Popescu,
să nu uit,
Legea nr.80 din 11 iulie 1995, art.78, ministrul are competenţa eliberării şi numirii în funcţie.
În ordinul M.P.728 din 19.10.1998, subsemnatul, am fost menţionat că sunt eliberat din funcţie, dar nu am fost eliberat în fapt, şi menţionat că sunt pus la dispoziţie, ceace nu este acelaşi lucru cu numirea în altă funcţie, dar în fapt am fost pus la dispoziţie. Dacă luaţi de bun ceace v-am relatat eu, în rândurile de mai sus, puteţi să găsiţi o formulă logică, o schemă sau ştiu eu o altă găselniţă pentru a încadra în legalitate ordinul menţionat ?

Alte discuții în legătură

Instanta competenta contestare decizie anofm Antoanela Geaman Antoanela Geaman Care este instanta competenta sa judece contestatia la o decizie ANOFM prin care se imputa o anumita suma ce a fost platita ca ajutor de somaj? (vezi toată discuția)
Unde putem face o petitie impotriva unui moderator respectiv latka... Nivea Nivea Unde putem face o petitie unde sa semneze utilizatorii impotriva unui moderator respectiv LATKA care ne sterge raspunsurile si modereaza dupa cum ii ... (vezi toată discuția)
Ignorantia juris non excusat HeniuV HeniuV In contencios, judecatorul ii reproseaza reclamantului ca nu a cunoscut o hotarare de Guvern si un ordin de ministru, dar pe parcursul procesului, acelasi ... (vezi toată discuția)