avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... O succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

O succesiune

Iata datele: A (din Baia Mare) se casatoreste cu B (din Lehliu) si se stabilesc in Baia Mare, unde construiesc o casa. A a decedat in 1980, iar B in 1992. Din casatoria lor rezulta trei copii: M, N si P. M (decedat in 2005) s-a stabilit in Bucuresti si are un copil, S, acum major. N s-a casatorit, a adoptat un copil, T, (major si el acum) apoi a divortat, adaugand in timpul casatoriei un corp de cladire la casa initiala, cladire neterminata pana in prezent. M si P l-au ajutat pe N sa plateasca sulta catre fosta sotie (dar nu mai exista acte). P s-a stabilit la Constanta si are 3 copii, X, Y si Z, numai X fiind major. La randul ei, B mosteneste un teren de la parintii ei, in Lehliu. Pe titlul de proprietate apare atat B, cat si sora ei D, decedata in prezent. Acum in casa din Baia Mare locuieste N singur, iar terenul din Lehliu a fost administrat de M, apoi de S. Pana acum nu s-a facut succesiunea dupa A si B, insa cei trei frati au dat o declaratie la notariat prin care au confirmat vanzarea unui teren de catre A cu chitanta de mana in 1980.

Acum P refuza sa faca succesiunea si sustine ca ar avea testament de la B prin care B i-ar fi lasat lui P casa din Baia Mare si lui M terenul de la Lehliu. Actele propriu-zise prin care se atesta proprietatea nu le-am vazut. Nedumeririle mele sunt: 1. cum se vor imparti intre S, N si P bunurile ramase? 2. unde trebuie sa se deschida succesiunea?
Ultima modificare: Miercuri, 26 Martie 2008
toricelli, utilizator
Va multumesc inca odata. Asta si incercam sa fac ... sa aud si alte opinii. Daca as fi dorit o consultatie juridica in particular, nu as fi scris pe forum, nu credeti? Sa stiti ca apreciez mult sinceritatea celor din jurul meu si sunt gata sa aud si alte pareri, chiar daca nu intotdeauna sunt de acord cu ele.

Am preferat sa scriu pe forum pe de-o parte pentru ca imi este la indemana si pe de alta pentru ca nu am timp de pierdut (1 consultatie = 1 zi). Cand si daca va fi cazul ...

In alta ordine de idei, am convingerea ca pana la urma S, N si P vor rezolva problemele cu privire la mostenire prin buna intelegere si nu in sala de judecata. :thumbup:
Ultima modificare: Vineri, 28 Martie 2008
toricelli, utilizator
1 consultatie = 1 zi?:-/ Pai... dureaza 2 ore cu tot cu drumul pana la locul de intalnire, de unde o zi? :O

Fata de cate lucruri ati fi aflat, cred ca era ok.
Noi am inteles ca dv. nu doreati o consultatie ci opinii pe forum, nici nu am crezut altceva... doar ca v-am spus ca in mod particular cazul dv. e destul de complicat ca acele opinii de aici sa fie real bune, aplicabile... caci sunt multe necunoscute. Nu v-am batut sau condamnat ca ati incercat. :(

De multe ori consultatia duce la plusarea in negocieri, aducerea unor informatii noi, astfel ca o partea sau alta sa cedeze si sa se evite instanta. Deci consultanta nu e necesara numai ca sa stiti ce faceti in instanta.

Va doresc numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sora mica a decedat in anul 2000 ( necasatorita si fara copii ... Geo04 Geo04 Sora Mica a decedat in anul 2000 ( necasatorita si fara copii ) propietara a unui teren cu casa , Sora Mare decedata in anul 2020 ( necasatorita si fara copii ... (vezi toată discuția)
Unde se face succesiunea lutierul15 lutierul15 am o sora decedata care are a avut domiciliul in C.I. in jud Satu-Mare,tot acolo a decedat , bunurile si proprietatea care intra in discutie sunt-o livada in ... (vezi toată discuția)
Succesiune deliammm deliammm Buna ziua, Poate ma ajutati i pe mine cu un sfat. Tatal meu a murit in urma cu aproape 14 ani. Am ramas cu mama, care m-a crecut si educat absolut singura, ... (vezi toată discuția)