avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1292 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Este calomnie pe Internet?
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Este calomnie pe Internet?

Buna seara!Sunt elev in clasa a 10a la un liceu cu renume.Intr-o zi mi-a venit ideea de a face un blog clasei mele!Blog-ul a fost facut si acolo am scris un post despre profesorii mei.I-am descris pe fiecare ,dar la unii am exagerat cu descrierile.Profesorii au dat peste acest blog si se va crea ceva neplacut cred.Doamna diriginta a venit la ora si ne-a facut capu'mare si spune ca e calomnie,dar a fost o simpla disractie.Blogul a fost sters.Sper sa scap usor.:stunned:

Am zis asa: "domnului profesor i se scoala in ore"(ceea ce este adevarat) "doamna profesoara are un metru si un scuipat" , "doamnul profesor are hiperactivitate penisuala" (ce imaginatie am) , "doamna profesoara este milf" (milf =mother i’d like to f*ck.) si cam atat .... Este calomnie?#-o
Cel mai recent răspuns: eumarian , utilizator 00:25, 19 Ianuarie 2011
Buna seara inca o data!Procesul meu s-a incheiat si mi s-a dat "sentinta" - transferul la alt liceu!Inconstienta m-a costat ...mai mult decat meritam,dar asta a fost.Am reusit sa fac unii profesori sa planga,sa le schimb un pic viata.Nu ca m-as bucura,dar s-a exagerat foarte mult!M-am impiedicat am cazut in noroi,m-au improscat cu noroi si apoi a dat fiecare cum a putut!Am gresit,am recunoscut,mi-am asumat vina,m-au omorat.N-am meritat a doua sansa."Criminalul" de mine...
Aaa..domnul director a spus ca nu i-am calomniat, a fost ultraj de cea mai joasa speta.S-a legat si de faptul ca am pus "tz" (limbaj de internet) intr-un nume!
Va multumesc pentru raspunsurile voastre! Mi-am invatat lectia si pana la urma din orice liceu te poti duce la Drept(unde vreau sa dau)....asta conteaza doar de mine!:D
Va pot confirma faptul ca insulta si calominia nu mai sunt pedepsite, motivatia unei rezolutii a procurorului , din data de 05.01. 2011, suna cam asa:,, in urma cercetarilor efectuate de catre organele de politie nu au fost identificate date sau indiciicu privire la comiterea unei infractiuni, faptele reclamate, cu privire la adresarea de cuvinte si expresii jignitoare , nefiind sanctionate de legea penala"In raport de cele prezentate anterior, in temeiul disp. art. 228al. 6 din C. pp. rap. la art. 10 al . 1 lit . b din C . pp. Si s-a dispus nup.
Sigur userul nostru nu a fost sanctionat decat pe linie disciplinara pentru incalcarea regulamentului scolar, iar transferul in alta unitate de invatamant nu e chiar o sanctiune dureroasa...
Parerea mea este ca a lasa loc oamenilor de injuraturi si jigniri , a fost o mare eroare.Dr legea-i lege, nu-i tocmeala.
Ultima modificare: Duminică, 9 Ianuarie 2011
ContSters181996, utilizator
Nu stiu ce sa zic, dar unele lucruri dor, chiar ca si elev chiar ca si cadru didactic.Un lucru este sigur, sa ne respectam pe noi, pe colegi, pe prieteni, pe cadrele didactice ca si noi la randul nostru sa fim respectati.Nu stiu daca este neaparat vorba de insulte, calomnie etc...dar o parte din timp voi il petreceti la scoala si orice ar fi, bunul simt trebuie sa existe, chiar si pe net, si pe blog, pe wiki.
expert_it_stef a scris:

Nu stiu ce sa zic, dar unele lucruri dor, chiar ca si elev chiar ca si cadru didactic.Un lucru este sigur, sa ne respectam pe noi, pe colegi, pe prieteni, pe cadrele didactice ca si noi la randul nostru sa fim respectati.Nu stiu daca este neaparat vorba de insulte, calomnie etc...dar o parte din timp voi il petreceti la scoala si orice ar fi, bunul simt trebuie sa existe, chiar si pe net, si pe blog, pe wiki.

Aveti dreptate!Mi-am invatat lectia...
Recunosc, m-am amuzat putin de naivitatea ta cand am inceput sa citesc topicul, apoi situatia a devenit mai serioasa. Domnii profesori te-au acuzat de niste infractiuni despre care nici ei nu stiu prea multe si oricum in clasa a10a nu ai fi raspuns pe latura penala pt cele facute. Se pare totusi ca ai raspuns pt faptele tale intr-un fel sau altul. Trebuie sa invatati sa respectati cadrele didactice ca nu degeaba sunt puse acolo si au un bagaj de cunostinte cu mult superior daca pot formula asa. Am inteles ca vrei sa faci dreptul, aici vei avea ca profesori niste oameni extrem de importanti ajunsi la un nivel intelectual greu de egalat intr-o viata intreaga si cu o prestanta renumita, asadar respectul este primul lucru pe care trebuie sa il inveti fata de acestia si chiar admiratia.
Ultima modificare: Marți, 11 Ianuarie 2011
ContSters178374, utilizator

Alte discuții în legătură

Calomnie,defaimare,amenintare,discriminare,nesimtire...si lista continua MihaiOK MihaiOK Buna seara, Sunt elev intr-un liceu economic din Bucuresti.Clasa 11 , am fost separat ,impreuna cu alti elevi de colegii cu care am facut a 9 a si a ... (vezi toată discuția)
Profesor abuz in serviciu ioana19 ioana19 Buna ziua. Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de ... (vezi toată discuția)
Sunt obligați elevii să facă de serviciu pe școală, dacă nu doresc asta? ContSters160566 ContSters160566 Bună ziua! Am și eu o întrebare și poate măcar de data asta o să-mi răspundă și mie careva?! Am aflat ieri la ședința cu părinții, că fiecare ... (vezi toată discuția)