avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1299 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale unanimitate?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

unanimitate?

exista situatii in care hotararile AGA la un SR L trebuie sa fie aprobate de toti asociatii ,adica in ce situatii este necesara unanimitatea voturilor? Daca am un asociat cu 3 % din cap social ma poate impiedica la un mom dat sa iau o decizie privind societatea?
Cel mai recent răspuns: ContSters20980 , utilizator 12:38, 28 Martie 2008
Huh??? Cum "apare situatia fuziunii sau divizarii ce are ca efect marirea obligatiilor asociatilor"?!? Fuziunea si divizarea se aproba tot de catre asociati, si oricare dintre operatiuni implica modificarea actului constitutiv...deci ajungem din nou la regula unanimitatii. Sau poate nu am inteles eu bine intrebarea...
Asociatii raspund in limita aportului la capitalul social, cata vreme el nu se modifica, raspunderea e aceeasi. Apoi, inainte de modificare e nevoie de hotarare AGA, aici trebuie inlaturata unanimitatea, lucru care nu are legatura cu raspunderea. E o situatie tare neplacuta sa vrei sa majorezi capitalul social si sa nu poti din cauza unui asociat indaratnic. In fond, ar putea aproba majorarea, dar sa nu participe, insa de ce sa se vada diluat?... Era o alta discutie pe aceasta tema, iar initiatorul regreta profund aceasta unanimitate.
hotararea AGA prin care se hotaraste orice schimbare in societate trebuie semnata de catre toti asociatii
smaram a scris:
hotararea AGA prin care se hotaraste orice schimbare in societate trebuie semnata de catre toti asociatii

Ati citit legea inainte de a afirma acest lucru? Sau macar ce s-a scris mai sus? "Pentru hotararile avand ca obiect modificarea actului constitutiv este necesar votul tuturor asociatilor, in afara de cazul cand legea sau actul constitutiv prevede altfel"

Prin actul constitutiv se poate deroga de la regula unanimitatii, regula care oricum priveste numai modificarea actului cnstitutiv.
te referi la art.236 alin 2 din Lg soc.com. care prevede ca prin votul unanim al asociatilor se poate hotari si asupra modului in care activele ramase dupa plata creditorilor vor fi impartite intre asociati ?
Dar alin urmator prevede ca daca nu se intruneste unanimitatea "va fi urmata procedura lichidarii " si pe urma art.262 alin 1 prevede ca numirea lichidatorului se va face de toti asociatii "daca in actul constitutiv nu s-a prevazut altfel".

Alte discuții în legătură

Majorare capital social macnav macnav Buna ziua, Ma confrunt cu o situatie, si as vrea cateva indrumari in acest sens. In speta: un SRL cu doi asociati, fiecare avand 50-50 parti sociale. Unul ... (vezi toată discuția)
Majorare de capital avas avas Buna ziua , La un SRL cu ce fel de majoritate se poate face majorare de capital? Multumesc (vezi toată discuția)
Inactivitatea administratorul roman si numirea lichidator Alvaro Liniers Alvaro Liniers O firma cu 3 administratori care la randul sau sunt si asociati. Uno este obligator sa semneze -cel roman- si mai sunt doi care alternativ trebuie semnatura ... (vezi toată discuția)