avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1341 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Ce plafon trebuie depasit ptr a deveni platitor de tva ...
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Ce plafon trebuie depasit ptr a deveni platitor de tva ?

In momentul actual sunt ne-platitor de TVA...Ce plafon trebuie depasit ptr a deveni platitor de tva ?
Cel mai recent răspuns: Contabilitate sector 4 evoCONTA , Contabil 17:18, 12 Ianuarie 2011
Rotunjire de 640 de lei?
da

Pentru plafonul de 35.000 euro al cifrei de afaceri anuale, declarate sau realizate de persoanele impozabile stabilite în România care aplică regimul special de scutire, prevăzut la art. 152 alin. (1) şi (2) din Codul Fiscal (CF) şi pct. 61 alin. (2) din Normele metodologice de aplicare a CF aprobate prin HG nr. 44/2004, cu modificările şi completările ulterioare, se utilizează cursul de schimb valutar comunicat de Banca Naţională a României la data aderării, respectiv 3,3817 lei/euro. Rotunjirea se face prin majorare la următoarea mie şi prin urmare plafonul este de 119.000 lei.
Ultima modificare: Miercuri, 12 Ianuarie 2011
Contabilitate sector 4 evoCONTA, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inreg. ca platitor de tva ContSters103316 ContSters103316 Am o societate neplatitoare de tva. Acum am prins un contract de 400.000 euro care trebuie sa-l facturez in cel mult 5 transe.Daca in prima luna facturez ... (vezi toată discuția)
Plafon tva claudiaP claudiaP Buna seara! O firma infiintata din mai care nu a optat pentru Tva, cum va calcula plafonul? Adica 35.000 euro sau imparte suma aceasta pe luni? Ce curs ... (vezi toată discuția)
Declaratia 392 catalincc catalincc In calitate de PFA, in anul 2010 mi s-a solicitat si completarea Declaratiei 392, pentru anul anterior (2009). In acest an (2011) mai este valabila aceasta ... (vezi toată discuția)