avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1275 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbarea numelui de familie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbarea numelui de familie

buna. peste cateva luni implinesc 18 ani si as vrea sa stiu dak pot sa imi schimb numele de familie in contextul in care parintii mei sunt divortati si eu am numele tatalui.doresc sa i-au numele de familie al mamei pentru k actualul nume este ridicol si toti prietenii mei rad de el.insa nu cred k tatal meu ar fi de acord deoarece nu am ramas in relatii bune.oare..trebuie sa isi dea si el acordul? vreau foarte mult sa imi schimb numele ...chiar nu-l mai suport.ajutati-ma si spuneti-mi ce trebuie sa fac si ce acte imi trebuie?multumesc
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 01:52, 13 Ianuarie 2011
jorj93 a scris:

buna. peste cateva luni implinesc 18 ani si as vrea sa stiu dak pot sa imi schimb numele de familie in contextul in care parintii mei sunt divortati si eu am numele tatalui.doresc sa i-au numele de familie al mamei pentru k actualul nume este ridicol si toti prietenii mei rad de el.insa nu cred k tatal meu ar fi de acord deoarece nu am ramas in relatii bune.oare..trebuie sa isi dea si el acordul? vreau foarte mult sa imi schimb numele ...chiar nu-l mai suport.ajutati-ma si spuneti-mi ce trebuie sa fac si ce acte imi trebuie?multumesc

A avea 18 ani inseamna ca iei singur deciziile si nimeni nu trebuie sa isi de-a acordul pentru tine. Schimbarea de nume se poate face pe cale administrativa (fara sa fie nevoie de mers in tribunal) si trebuie sa te adresezi la primaria sau serviciul evidenta populatiei din orasul tau. Poti face si o cautare pe internet dupa ''schimbare nume pe cale administrativa'' si vezi ce gasesti.
Da,veti avea dreptul sa va schimbati numele de familie pe cale administrativa in conditiile date.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbare prenume minor Alexandragru Alexandragru Buna. Vreau neaparat sa imi schimb al doilea prenume. Sunt minora. Parintii mei sunt impreuna,deci nu este nicio problema cu alte acte,cu acordul sau altele. ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui de familie angela25 angela25 Buna seara tuturor, Intrebarea mea este legata de schimbarea numelui de familie. Am 25 de ani, parintii mei au divortat acum vreo 10 ani, dupa divort mama ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - radiere tata din certificatul de nastere ContSters329575 ContSters329575 o vecina are o fetitza de 14 anii rezultata dintrun cocubinaj la vremea cand a ramas insarcinata era minora practic ce sa intanplat intre ia si omul cu care ... (vezi toată discuția)