Din Regulament:
d) Moderatorii au dreptul, iar nu obligatia sa dea explicatii pentru actiunile lor. In privinta masurilor intreprinse, utilizatorii pot cere explicatii moderatorilor numai prin mesaje private, iar nu pe forum.
Adica useru' are dreptu' sa ceara, da' nu sa primeasca. In aceste conditii, ceea ce spuneai tu, lucruri frumoase cu facutul public si argumentatul, nu-i tocmai argumentat.
Adica ai dreptul de a te face de cacao un moderator, da' nu exista si opbligatia corelativa de a-ti motiva de ce. Ca daca nu vrea muschiu' lui...
Nu stau sa caut ce drepturi mai reies din sait sau regulament, cert e ca useru' are drept la logo, are drept sa scrie pe forum, are drepturi multe, reies si din regulament.
E necesara limitarea de raspundere a Avocatnet pentru ca la punctul II spune ca el e proprietarul tuturor posturilor. Asa ca... :P Sa nu care cumva sa ma dea in judecata vreun user, ca ce-i acolo nu-i al meu... :D
Orice jurist stie ca termenii de care depinde calificarea unui act sau situatii trebuie sa fie bine definit in act; lipsa unei definitii corespunzatopare duce la neintelegeri.
Ca sa nu mai spun ca este o eroare faptul ca lasi la latitudinea unui user cand sa-ti ceara socoteala, in exemplul dat de tine. Repet: din regulament nu inteleg asta, slava cerului!
Cum sa aprecieze userul banat care sunt situatiile in care el poate cere lamuriri? Pai e un user banat, capacitatea lui de a reactiona in limitele normale ale userilor de pe forum nu e tocmai ok, asa incat cum sa-i dai puterea sa te tina in intrebari un an de zile?
In cazul unui act juridic termenii sunt ori definiti (ce anume inseamna cu totul si cu totul?), exemplificati (in cazuri rare, cand nu se pot defini o serie de situatii diferite dar de intensitate si importanta similara) sau trimisi la lege (cel mai indicat din punctul meu de vedere).
In niciun caz nu-i lasi la latitudinea interpretarii de catre partea de care incerci sa te aperi! :O
Incalcarea prezentului regulament se sanctioneaza in prima faza cu avertisment, care va fi public si se va posta de catre administrator / moderator in sectiunea de anunturi oficiale a forumului. Abaterile repetate pot duce la inchiderea contului (banare), temporara sau definitiva.
Administratorii si moderatorii forumului vor avea intotdeauna ultimul cuvint si nu sint obligati sa dea explicatii. Este frumos din partea lor atunci cind se explica dar de cele mai multe ori explicarea fiecarui gest in parte ar necesita mult prea mult timp. Daca cineva se simte cu totul si cu totul nedreptatit sau abuzat este rugat sa trimita un email administratorilor forumului si va fi tratat cu toata atentia cuvenita.
Astfel, din regulament eu vad ca reiese o putere discretionara a administratorilor si/sau moderatorilor.
Consider ca e corect, insa nu e formulat asa cum as vedea eu, anume sa para mai maleabil.
Atentia cuvenita nu stiu sa implice vreo obligativitate de a raspunde... daca am citit de 2 ori un mesaj, consider ca i-am dat atentia cuvenita... Asta nu inseamna ca voi si raspunde sau, mai mult, ca voi motiva!
AVLIL a scris:
[...] iar in Regulament se adauga o sectiune disctincta referitoare la raspundere, ar fi de ajuns.
In aceste conditii cred ca orice user care nu a citit regulamentul nu poate transforma lipsa lui de diligenta intr-o raspundere a cuiva.
Am aratat ca daca userul nu citeste regulamentul, nu raspunde nimeni decat el. Am crezut ca a fost clar.
Mie mi se pare interesant ca vrei sa arate ca o intalnire intre prieteni... E ok, sunt multi oameni care-si instraineaza averea rudelor pentru a nu fi executati... Personal, ca jurist, nu sunt de acord. Cred ca atunci cand e vorba de case trebuie sa vorbim de caramizi si cand e vorba de raspundere, trebuie sa vorbim de legi. E o parere. Lucruri facute in virtutea faptului ca "suntem amici, ne intelegem" (sau rude sau orice) nu functioneaza bine juridic.
Juridic, increderea e supraestimata.
Asa cum userul citeste limitarea lui la un numar obligatoriu de 3 puncte de suspensie (daca asta nu e strict, ce e?), nu vad de ce si partea de raspundere nu ar fi mai bine precizata.
Referitor la ultimul tau citat, sunt situatii in care termenii si conditiile unui sait nu par abuzive; ele sunt, dar nu-ti par. De regula insa, asa e, sunt foarte lungi. Dar, juridic, asta nu intereseaza.
Nu stiu daca am fost coerenta in exprimarea ideilor, a fost greu de urmarit mesajul anterior (forma de postare a mesajelor, aliniat final). ;)
P.S. Si mesajul meu e greu, chiar foarte greu de citit, imi cer scuze.
Oricum, consider ca e o diferenta de viziune si nu o pot explica pe indelete in scris fara sa fac un roman... si nu cred ca-s asa de buna la povestit.
Viziunea sau abordarea sunt notiuni abstracte si le percepi la oameni dupa ceva timp petrecut cu ei. Asa cred.