avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 652 soluții astăzi
Forum Suport Tehnic Sugestii şi reclamaţii Acoperire legala
Discuție deschisă în Sugestii şi reclamaţii

Acoperire legala

Am spus acum ceva timp ca... ei bine... cineva ar putea cauta aici o solutie juridica. I-ar putea raspunde un user, poate avocat, poate consilier, poate niciuna, nu conteaza... dar din cauza lipsei de date, desi omul urmeaza cat mai bine sfatul dat, iar userul i-a raspuns cat a putut el in baza datelor avute... ei, din cauza unei lipse de... orice, date etc. se poate intampla ca omul sa o ia in barba.
:tomato:
Cine raspunde?
Ideea am mai postat-o pe aici pe undeva. Ar fi necesar nu numai pentru dependentii de forum, ca mine, dar si pentru proprietarii sai si chiar pentru userii care cauta un sfat.
Am vazut noul regulament forum, mi se pare foarte bun desi... cam calc in strachimi cu semnele de exclamare, de exemplu... si poate nu numai...

Dar nu am stiut atunci cand am mai scris ideea asta sa bifez casuta de raspuns sau, nu stiu ce altceva s-a intamplat, caci am pierdut urma acelei conversatii... In care eram pe langa topic, oricum...
Asa ca m-am gandit ca poate asa am un feedback mai bine definit, mai clar...
Imi place ce mai scrie Nicoleta uneori, ca sfaturile noastre de aici nu tin loc de conversatie juridica asa cum un plasture nu tine loc de operatie... :)) Poate ceva haios, in genul... ;)
Cel mai recent răspuns: Admin , administrator 15:01, 17 Aprilie 2008
promit sa citesc in week-end mesajele din pagina asta :">.

pana atunci, hai sa discutam sistematic, cu 1, 2, 3..., in propozitii care sa nu depaseasca 20 de cuvinte :">, care sunt motivele de suparare legate de "acoperirea legala" a raspunsurilor in forum.

eu as face o disociere intre ce raspunde consultantul in forum si ce raspunde consultantul atunci cand primeste o cerere de consultanta.

pornind de aici, hai sa discutam despre ce trebuie imbunatatit. :rolleyes:
ok, sa incerc sa-mi numar cuvintele, ca iar ajung ca mai sus... :">

1. Nu ma deranjeaza nimic referitor la acoperire legala; consideram ca ea nu exista, sunt multumita de ea acum (pentru mine ca user). Aveam o alta viziune asupra formularii regulamentului numai de dragul discutiei juridice. Discutiile mele de pe aceasta pagina nu arata nemultumiri, doar o alta abordare.

2. Consider ca ce raspunde consultantul cand e contactat personal, nepublic, in afara forumului, e problema si raspunderea lui. Chiar daca acest contact se face prin mesaje private...

3. Cand ma refeream la pagina de cerere consultanta (care e subiect abordat in alta parte, dar nu retin unde) aveam in vedere ca o parte dintre cei care-mi scriu considera ca asta si numai asta fac, consultanta gratuita, ca sunt si platita pentru asta de catre forum. Atata tot. Nu ma deranjeaza foarte rau, totusi, dar este o perceptie gresita...

Ok, cam atat aveam de spus si repet, era argumentul de dragul argumentului. 2 viziuni asupra unui act juridic, nu neaparat una mai buna sau mai rea...
Ultima modificare: Marți, 15 Aprilie 2008
Liliana Gradinaru, Avocat
stai putin, ca eu nu te contrazic. ideea era sa incercam sa gasim solutii, pentru ca sunt de acord ca ar trebui imbunatatita protectia juridica a celor care scriu in forum si ar trebui invatati userii care cer consultanta sa plateasca pentru ea.

o sa incercam sa gasim o formulare decenta pentru pagina de cere consultanta, in care sa ii rugam pe useri sa inteleaga ca raportul in care intra este unul in care consultantul nu este obligat sa raspunda decat daca este platit.

o sa incercam sa punem si o sectiune privitoare la eliminarea raspunderii in discutiile din forum. hai sa gasim varianta cea mai buna si o implementam imediat.
Propun formularea:

Discutiile din forum au rol orientativ si informativ in elemente legislative utile userilor autentificati.

Ele reprezinta pareri spontane , insuficient fundmentate in date concrete si nu atrag raspundere legala a participantilor.

Raspunderea consultantilor este directa doar pentru mesaje private si in cazul facturarii si platii serviciului.
Nicolaie Ciobotaru a scris:

Propun formularea:

Discutiile din forum au rol orientativ si informativ in elemente legislative utile userilor autentificati.

Ele reprezinta pareri spontane , insuficient fundmentate in date concrete si nu atrag raspundere legala a participantilor.

Raspunderea consultantilor este directa doar pentru mesaje private si in cazul facturarii si platii serviciului.


Subscriu !;)

Alte discuții în legătură

Modificare: doar moderatorii mai pot sterge mesaje Admin Admin Incepand de astazi, utilizatorii nu isi mai pot sterge propriile mesaje. Doar moderatorii vor putea sterge mesaje. (vezi toată discuția)
Abuzuri pe un forum aea aea Am probleme pe [EDITAT] un forum guvenat de abuzurile moderatorilor , azi le-am trimis somatie dar nu stiu ce pot face in situatia data : ... (vezi toată discuția)
Avocatnet.ro - e buna directia? Alin Popescu Alin Popescu Am tot tinut sa deschid aceasta discutie de ceva vreme si acum consider ca e momentul. In ultimii ani am ridicat Avocatnet.ro de la statutul de site simplu si ... (vezi toată discuția)