avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 638 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... GHID Asociatii de Proprietari
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

GHID Asociatii de Proprietari

Avand in vedere ca suntem pe un forum de specialitate, propun realizarea aici a unui ghid gratuit pentru asociatiile de proprietari, pentru functionarea, administrarea si conducerea acestora.

Acesta ar trebui sa fie un material cat mai complet care sa cuprinda si cazuri particulare pe de o parte dar si exemple de punere in practica a prevederilor legale, prevederi care in multe situatii sunt interpretate in mod diferit de proprietari, administratori, cenzori, presedinti.

La fel de important este includerea in acest ghid a unor modele pentru cat mai multe formulare care sunt folosite in asociatiile de proprietari, modele care sa poata fi folosite in mod unitar in orice asociatie din tara.

Pot spune unii ca administratorii au absolvit deja un curs si au un atestat, dar stim ca fiecare in asociatia si-a personalizat modalitatea de lucru si exista si asociatii cu administratori care nu s-a mai updatat de multi ani de zile. Materialul acesta ar trebui sa fie, asa cum se si intituleaza, un ghid, in special pt cei din conducerea si administrarea asociatiilor dar va fi un material de foarte mare importanta pentru toti proprietarii.

In masura in care considerati util, si cu sprijinul si experienta dovedita in primul rand a moderatorilor acestui forum dar si a tuturor specialistilor de pe forum, bazandu-ne pe prevederile legale, putem incepe prin a structura cuprinsul acestui ghid si directiile pe care ne vom concentra.

Ca modalitate ulterioara de lucru propun lansarea in discutie a temelor pe forum, cu o perioada determinata pentru comentarii, dupa care moderatorii sa inchida tema respectiva si sa o adauge in ghid, urmand ca in masura in care apar date noi sau se modifica prevederile legale tema sa fie reluata si sa se faca actualizarea.
Ultima modificare: Vineri, 14 Ianuarie 2011
severinvlad, utilizator
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 09:54, 16 Ianuarie 2011
Ghiduri se pot emite, fara nici o problema. dar, problema cea mare este la organele centrale care aveau OBLIGATIA ca pana acum sa emita ghiduri sau norme specifice pentru aceste asociatii.Si apoi sa stam de vorba unitar sau pe aproape.Cum a fost de ex. Ghidul ANAF pentru aceste asociatii, valabil pana in 2009. Altfel cum pot intelege intrebarea unui deputat, fie el i pnl-ist, adresata ANAF-ului, in sensul : cand vor incepe controalele la asociatiile proprietari ?? daca nici "sus" nu se stie precis nimic, atunci "jos" aici la noi, suntem terminati pe o singura idee sau apreciere a unui functionar cu bune sau rele intentii. De cele mai multe ori, cu rele intentii, prin necunoasterea exacta si precisa a legilor.Inrebarea, care de fapt sunt 2 cu acelasi continut poarta nr. 4887 si 4894 din 24.11.2010.L-am rugat pe dl. deputat sa intervina pentru aceste norme sau ghiduri, dar, pana acum nimic. Ca d'aia fac parte din legislativ ??
Degeaba scrieti aici despre niste intrebari la care nu ati gasit raspunsuri, ca dl.deputat nu frecventeaza "spelunca" noastra!
Ar fi mai eficient daca v-ati duce personal la el sa-l intrebati de sanatate si de raspunsurile pe care ar fi trebut sa vi le dea.

Eu am trimis un proiect de modificari ale Legii 230/2007 de mai bine de un an de zileunei deputate, proiect la care am lucrat aici pe forum mai multi utilizatori....si rezultatul a foist neasteptat de rau. In loc sa fie luat in considerare si discutat, aprobat sau respins acolo, la ei, in parlament acest proiect de modificari, ne trezim ca apar doua "cocoase monstruoase" pe legea 230/2007 si anume Legea 175/2010 si Legea 170/2010.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legea nr. 34/11.03.2015 – pentru completarea art. 36 din legea nr. 230/2007 chelarucostel chelarucostel Au trecut trei luni de cand s-a publicat aceasta lege si nu am auzit ca s-a aplicat . 1. La cine trebuie sa ne adresam daca aceasta lege nu se aplica? 2. ... (vezi toată discuția)
Modificare statut vechi si obtinere personalitate juridica asociatie proprietari mariusnt mariusnt Buna ziua, Conduc in calitate de presedinte o asociatie de proprietari care a fost constituita de mult timp dar care nu a fost in regula mai niciodata cu ... (vezi toată discuția)