avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Legislatie infiintare gradinita privata
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Legislatie infiintare gradinita privata

Buna ziua!

Stiu ca s-a mai scris pe topicul asta, insa vreau sa ma asigur ca nu pierd ceva.
V-as ruga sa-mi indicati si mie toate sursele legislative care trebuie citite in legatura cu infiintarea unei gradinite private. In afara de legea invatamantului, ce altceva?

Daca este cineva interesat de aceasta idee, va rog, nu ezitati sa ma contactati.

Va multumesc anticipat.

Cel mai recent răspuns: Rus violeta , utilizator 01:13, 13 August 2021
daiana_laura a scris:

Va multumesc foarte frumos...nu ma asteptam la un raspuns asa de repede...mai vreau un lucru sa intreb: am inteles ca trebuie facute previziuni financiare, si nu prea stiu cum.
Multumesc
Principalele lucrari de previziune care se intocmesc in cadrul firmei sunt:

a) bugetele – se intocmesc in general pe un an si pot fi generale sau partiale (ale productiei, trezoreriei, investitiilor etc.). Ele previzioneaza veniturile, cheltuielile si rezultatele (profit/excedent sau pierdere/ deficit).
Bugetele sunt un excelent instrument de planificare financiara pe termen scurt, permitand compararea permanenta a indicatorilor realizati cu cei planificati. Ele intereseaza proprietarii si conducerea firmei;

b) planurile financiare, pe termen mediu si lung (3-5 ani) – au caracter strategic, orienteaza activitatea firmei pe perioade de timp mai indelungate si fundamenteaza deciziile de finantare pe termen mediu si lung. Planurile financiare intereseaza proprietarii, conducerea si investitorii;

c) studiile de fezabilitate si planurile de afaceri – sunt lucrari de planificare complexe, incluzand si importante analize si previziuni financiare.
Ele sunt destinate in special finantatorilor si investitorilor interesati in proiecte comune de investitii de o mare complexitate, destinate dezvoltarii afacerilor firmei (de exemplu construirea sau modernizarea unei fabrici).
Pe langa aspectele financiare ale investitiei, studiile de fezabilitate si planurile de afaceri cuprind analize si previziuni tehnice, comerciale, ecologice, de resurse
umane etc. legate de respectivul proiect, pentru perioada realizarii acestuia si a amortizarii investitiei;

d) fluxurile de numerar (cash flows) – sunt lucrari de planificare a veniturilor si incasarilor efective, intocmite pentru perioade scurte de timp (1-6 luni).
Prin acestea se urmareste previzionarea riguroasa a intrarilor si iesirilor de numerar in vederea evitarii golurilor de lichiditati pe termen scurt (lichiditati necesare achitarii furnizorilor, salariatilor, altor datorii curente).
Va multumesc foarte frumos....#-o...sunt inca in ceata si nu stiu de unde sa ma apuc si cum sa fac planurile financiare, cash-flow-urile....si bugetele...oooooffff....dar in efectuarea unui plan de afacere sunt obligatorii aceste lucrari de previziune????
Va multumesc frumos
Faceti pe rand lucrurile , nu trebuie sa faceti tot ce am scris ... este o prezentare generala a previziunilor financiare
Multumesc frumos

Alte discuții în legătură

Fonduri ue neramursabile sau nu numai, pentru o ciupercarie gabi474 gabi474 pentru a face o ciupercarie se dau fonduri eu detinand numai terenul si un certificat de producator?si nu stim unde si ce trebuie sa facem prima data fiind si ... (vezi toată discuția)
Constructie acoperis gradinita mariamocanu mariamocanu pentru repararea si constructia unui acoperis la o gradinita care este temeiul legal si ce acte se intocmesc (vezi toată discuția)
Realizarea unui plan de afacere junelys junelys unde pot apela in vederea realizarii unui plan de afacere? multumesc! (vezi toată discuția)