avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Factura imensa la apa!
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Factura imensa la apa!

Salut!
M-am mutat de la casa la bloc de cateva luni si am descoperit o lume noua...Ce sa-i faci....s-a dus boieria:D M-am debransat de la reteaua de termoficare si am instalat apometre de indata ce m-am mutat. Cititirea apometrelor se face de catre un angajat al firmei furnizoare de apa lunar, la o data indicata pe facura. Cat am fost de gasit acasa eu sau sotia mea, toate bune si frumoase, insa luna trecuta nu am fost de gasit la data indicata pentru cititire si m-am trezit cu o factura de 6 ori mai mare decat media de pana acum. Ce m-a stupefiat a fost ca mi-au trecut 14mc de apa calda, fiind repet debransat de 6 luni (formalitatile cu ei fiind indeplinite), iar la canalizare epurare au fost de-a dreptul criminali imputandu--mi 24mc....fata de 2-3mc lunile trecute.
Ce as putea face in aceste conditii? Mi se pare absurd sa mi se emita asemenea factura doar pentru necitirea apometrelor (din motive obiective bineinteles)....
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 08:47, 20 Ianuarie 2020
In primul rand sa faceti solicitare scrisa primariei sa decoperteze asfaltul astfel incat sa poata fi accesate toate gurile de vizitare a apometrelor de apa si canal
In caz contrar actionati in instanta prin obligatia de a face,


Adam Grecu a scris:

Ceva nu are sens in cele spuse de dvs...
Bun, a venit Dorel cu neamurile lui si a asfatat tot ce si-au inchipuit ei ca trebuie sa asfalteze pe-acolo, inclusiv capacele bransamentelor de apa-canal si dvs. ce ati zis?
Este bine asa, un fel de consum in pausal, dar care a convenit familiei dvs.?.
Dar, ...Pe tot parcursul anilor consumul meu mediu este de 4 mc ... Cati ani domnule? Se poate asa ceva? Sa nu starniti altceva, adica furnizorul sa vrea sa ajunga la apometru si sa constate ca de fapt ati conumat 169 mc si atunci nu mai bine taceati?
Drept sa va spun, asa ceva nu am mai auzit!
..........................
Sunt curios cum se va rezolva chestiunea.

Domnule Grecu citirea apometrului s a efectuat lunar, așa cum toți știm ca exista cititoare a contorilor de apa, cititoare care se utilizează și la Asociațiile de proprietari pentru citirea contoarelor de afara fără a intra in subsolurile blocurilor. Nu este vorba de o plata la paușal așa cum precizați Dvs. Îmi pare rău ca in loc sa dam un sfat criticam. V as recomanda sa va abțineți dacă aduceți critici in loc de un sfat. Multumesc pentru sprijin.


-ELLA- a scris:

In primul rand sa faceti solicitare scrisa primariei sa decoperteze asfaltul astfel incat sa poata fi accesate toate gurile de vizitare a apometrelor de apa si canal
In caz contrar actionati in instanta prin obligatia de a face,

Multumesc mult pentru sfat. Am sa propun și vecinilor de pe strada pe care locuiesc sa ne adresam Primăriei in scris.
Cu stima
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Griuta,

1. Nu este necesar sa citati mesajele prin care noi, ceilalti utilizatori raspundem, intelegeti?
2. Eu nu v-am adus critici. Pur si simplu nu am inteles situatia expusa de catre dvs.
Sincer, nu am mai intalnit o asemenea situatie. Ziceti ca apometrul a fost citit lunar - probabil o citire wireless, dar trebuia sa ne spuneti "din prima". Apoi, unde se afla bransamentul furnizorului, pe strada, pe o alee pietonala? Chiar nu v-ati pus intrebarea sau nu v-ati ingrijorat ca nu mai este acces la bransament?
V-am criticat? Vai ce critica...
Eu am intentionat sa va ajut. La fel si @ELLA. Trebuia ca cineva sa va sfatuiasca sa va adresati primariei, altfel stateati cu drobul de sare pe cuptor?

Parerea mea este sa va adresati furnizorului dvs. de apa-canal. Explicati situatia dvs. si sunt convins ca dumnealor au sa remedieze situatia, pentru ca si ei o mare parte din vina, va zic de pe acum. Cum sa nu ai grija de bransamentul tau de furnizor?

Cum spuneam, sunt foarte curios de modul de rezolvare.
Succes!
Ultima modificare: Luni, 20 Ianuarie 2020
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata pentru neconsum danmocanescu danmocanescu Buna ziua, As dori sa stiu o lege care poate pune in evidenta faptul ca nu poti fi obligat a plati ceva ce n-ai consumat. Ma refer la piederile de apa care ... (vezi toată discuția)
Repartizare pierderi apa flori2009 flori2009 Buna seara! Suntem Asociatie de Proprietari si aproape lunar avem pierderi mari la apa, pierderi ale caror costuri le suportam noi, proprietarii. As dori sa ... (vezi toată discuția)
Diferente apa calda si apa rece in blocurile contorizate MihaelaVio MihaelaVio Buna ziua! locuim intr-un bloc din sectorul 4 si avem administratie comuna la doua scari. Blocul are contoare de apa rece si apa calda pe apartamente si cu ... (vezi toată discuția)