avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... profesor abuz in serviciu
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

profesor abuz in serviciu

Buna ziua.
Daca un porf,are boala pe mine,si pot demonstra ca din cauza aia imi da note mici,desi stiu si invat,multai bine decat restul,se face vinovat de abuz in serviciu?Ma ia la misto,isi bate joc de mine.ce sa fac?
Aveti posibilitatea sa mergeti in audienta la directorul unitatii scolare cu un memoriu pentru a solutiona prblema , cum mai aveti si posibilitatea sa va adresati cu memoriu si sectiei de invatamant locale .
Conditia ar fi sa puteti dovedi in vreun fel , cele mentionate , pentru ca simplele relatari ale copilului dvs , nedovedite in niciun fel nu va prea sunt de ajutor.
Analizati bine situatia si verificati relatarile copilului , inainte de a lua vreo decizie.
Succes !
Va povesteam despre fetita mea care a primit observatii si cuvinte jignitoare. Am fost la scoala si am discutat cu asa zisul profesor care in prima faza nu arecunoscut - el sustinea doar ac fata nu si-a invatat si ca i-a pus 5. Cand l-am intrebat care a fost modul de ascultare (pe font emotional...) s-a enervat si numai nu mi-a tras una.Si asta cu martori - 2 profesori din cadrul scolii!
Am vrut sa depun plangere la directorul scolii care mi-a spus ca profesorul iese la pensie la sfarsitul anului scolar si mi-a sugerat sa las scoala sa se ocupe de aceasta problema si ca-mi promite ca va rezolva si cu nota ,implicit media. (Va aduc aminte ca fetita are medii foarte bune iar la acel obiect are 2 de 10 si un 5 "oferit" pe fond de stres si emotie).
Si tot ce a povestit copilul meu poate fi dovedit de colegii de clasa, apoi comportamentul profesorului fata de mine poate fi dovedit de care alte cadre didactice din scoala.
aAum, ce sa spun, sper sa nu fi gresit renuntand la plangere.
Este greu de apreciat daca ati gresit sau nu .
Dvs , stiti mai bine care este situatia , dar este bine ca fetita dvs pentru a elimina astfel de emotii , sa fie dusa eventual la un psiholog sau sa se discute cu psihologul scolii.
Pe de alta parte , ramane de vazut cum se pot repara notele deja puse.
Poate doar printr-o reascultare a elevei.
Va urez succes !
Copilul meu a fost lovit peste cap,și notat cu 4 la ed fizica
Deci ai judecat si condamnat direct elevul, nu ? Că probabil nu e destul de educat si de aia e ok ca profesorul să aibă "boală" pe el. Nu i așa?
Ca si cum un cadru didactic ar fi in vreo formă îndreptățit să aibă boală si să si o manifeste, asupra vreunui elev, nu ?
Toți profesorii trebuiesc testați psihic in mod riguros, pt că avem o grămadă de dezaxați printre profesori care afectează grav dezvoltarea emoțională a copilului. Si sunt N povesti de groază cu profesori bolnavi psihic care au terorizat generații.
Când mai mulți se plang de același profesor, trebuie investigat pe loc si dacă e necesar, eliminat rapid.

elena138 a scris:

Musai profesorul e de vina, elevul nu are nimic de indreptat in raport cu scoala! Primul pas este discutia dintre parinte/sustinator legal si profesor, apoi diriginte si, daca ii mai arde de reclamatii, la director.
De unde vine "boala" profesorului? Daca asa stau lucrurile, poate decide doar consiliul de catedra!
Ca adulti, cred ca ar trebui sa ii indrumam pe elevi mai intai spre disciplina, abia apoi spre reclamatii. Parerea mea...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz in serviciu, trafic de influenta sau sunt eu de vina ? rcip78 rcip78 Buna ziua .dupa acest sper scurt istoric al evenimentelor as vrea sa ma sfatuiti ce e mai bine de facut,sunt tatal unei eleve de clasa a 7a iar in momentul in ... (vezi toată discuția)
Încãlcarea drepturilor la liceu ghesha ghesha Bună ziua. Sunt elev în clasa a XII-a, și consider că profesoara (diriginta) nu a avut un comportament decent. Cer ajutorul dumneavoastră, mai ... (vezi toată discuția)
Scaderea notei la purtare sabina1234 sabina1234 Ieri copilul meu a fost influientat de alt coleg care i-a lipit un absorban te spate la un baiat din clasa lui sa ii faca poza la acesta unde se vedea ... (vezi toată discuția)