avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Incetare CIM - revisal
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Incetare CIM - revisal

Buna ziua,

Salariatul vine ultima zi la lucru in data de 19.01.2011( pontat ).
Incetarea CIM este 20.01.2011( cred ca nu poate inceta in 19 daca el este prezent).
In revisal transmit in data de 19 sau 20?

Va multumesc!

Eva
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:32, 26 Mai 2011
Solutia legala ar fi ca incetarea c.i.m. sa se face in aceeasi zi cu data transmiterii prin REVISAL ...
Si cum vedeti dvs. aceasta rezolvare din moment ce persoana a plecat din societate (tara) din data de 20.05., iar biroul personal a aflat doar in data de 26.05.
Cererea nu i se accepta fara preaviz de minim 20 zile lucratoare conform contractului individual de munca.
Eu i-as accepta cererea cu preaviz de 6 zile ca sa fiu acoperit, restul de 14 zile i le fac cadou si ii fac incetarea de contract cu 26 mai si cu 6 zile de absente nemotivate.
sylstgluck a scris:

Cererea nu i se accepta fara preaviz de minim 20 zile lucratoare conform contractului individual de munca.
Eu i-as accepta cererea cu preaviz de 6 zile ca sa fiu acoperit, restul de 14 zile i le fac cadou si ii fac incetarea de contract cu 26 mai si cu 6 zile de absente nemotivate.

Interesant!!!! Art. 55 lit. b cu preaviz? Preavizul nu e pentru demisie si concediere?
Ana1968 a scris:

Si cum vedeti dvs. aceasta rezolvare din moment ce persoana a plecat din societate (tara) din data de 20.05., iar biroul personal a aflat doar in data de 26.05.

Faceti incetarea cu 26.05 , iar perioada 20.05 - 26.05 ii treceti absent nemotivat.

Alte discuții în legătură

Demisie sanducatanas sanducatanas Un salariat,ospatar,isi depune demisia la 17.10.2011.Conform Legii i se acorda un preaviz de 20 de zile.Salariatul nu se mai prezinta la serviciu din data de ... (vezi toată discuția)
Absente nemotivate urmate de demisie freeasabird freeasabird Buna ziua, Am urmatoarea situatie: Un angajat nu s-a mai prezentat la serviciu din data de 3 ianuarie 2011 si pana in prezent. In data de 25 februarie s-a ... (vezi toată discuția)
Desfacere cim Lazear Lazear Un salariat nu s-a mai prezentat la lucru din 3.10.2018, a fost sunat,întrebat,a motivat spunând că este in concediu medical. I s-a cerut să aducă sau să ... (vezi toată discuția)