avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Mai multe amenzi pentru rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Mai multe amenzi pentru rovinieta

Sunt unul dintre fericitii soferi care au primit in ultimele doua saptamani un numar impresionant de pv-ri de contraventie pentru neplata rovinietei.
Practic am fost inregistrata de un sist PAD in fiecare zi/ trei luni si nu stiu daca ar trebui sa ma astept sa primesc PV-uri si amenzi ptr fiecare zi in parte.
Ma poate sfatui cineva cum anume sa rezolv aceasta situatie?
Eu ma gandesc ca de fapt este vorba de o singura infractiune- atata timp cat nu mi s-a adus la cunostinta- si ca ar trebui sa primesc o singura amenda...
Spune-mi te rog daca ai rezolvat pb in vreun fel! Se pare ca la fel patesc si eu de vreo 2 saptamani! Pe aceiasi masina in vine in fiecare zi o alta amenda .Aprox 250 ron X 30 de zile = 750 ron /luna. Au venit cele pana la 1 noiembrie...urmeaza sa-mi vina asa pana'n aprilie...cand mi-am facut rovinieta?
Ati aflat ceva? Sunt in aceiasi situatie cu 5 masini...neplatita rovinieta aprox 4 luni, din vina unui coleg....! Saptamana asta ne-au venit 10 amenzi! Are cineva vreo idee???
Deocamdata am apelat la un alt avocat care ne-a dat mici sperante. Plangerea contraventionala n-are sanse de reusita pt ca au avut grija sa se incadreze perfect in termenele prevazute in lege. Exista mici nereguli la modul in care au fost inmanate procesele verbale dar nici contestatia asta n-ar prea avea sanse. Singura posibilitate ar fi sa dovedim ca nu suntem de rea credinta, ca restul masinilor au avut taxele platite la timp, ca a fost doar o greseala si nu o intentie. Nu e mare lucru, dar avocatul a spus ca, dat fiind ca valoarea amenzilor va fi in final f. mare (din calculul nostru spre 15000 ron) , merita incercat orice.
Cea mai sigura metoda ar fi incercarea de a modifica legea dar.... sa fim seriosi! La cati si cat se castiga de pe urma fraierestenilor ca noi...... slabe sperante! Poate ca ar trebui sa ne facem o asociatie (gen pacalitii FNI) si sa ne numim ''Fraierii CNADR''! Poate am avea o sansa cu un proces comun!
Si eu sunt in aceeasi situatie, am cumparat anul trecut o rovinieta pe un an, dar pe bonul fiscal este trecuta alta masina ( stiam asta si mi-am asumat). Acum o saptamana mi-a venit o amenda din octombrie anul trecut pe care am platit-o si dupa ce am citit mai sus, cu siguranta or sa tot apara in continuare aceste amenzi. Este abuz din partea celor care au implementat sistemul pentru a adube bani la 'buget'.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere contraventionala - instanta competenta amendatu amendatu poti fi contestate amenzile pentru lipsa rovinietei in contencios admnistrativ ? (vezi toată discuția)
Amenzi rovinieta Milanezu21 Milanezu21 Buna ziua,am primit acum 2 saptamani un plic cu 2 amenzi (30 iunie si 7 iulie)acum iar am primit inca 2(ambele in iulie).Mentionez ca eu nu am avut rovinieta ... (vezi toată discuția)
Amenda rovinieta ispasdina ispasdina Am primit un proces verbal de constatare a contraventiei pentru ca in momentul acela nu aveam rovinieta. Acest PVCC mai are si o instiintare de plata care zice ... (vezi toată discuția)