avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 707 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se desfiinteaza ITM?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se desfiinteaza ITM?

Daca se desfiinteaza ITM cu o sa demonstram vechimea si salariul avut??
Cel mai recent răspuns: adela05 , utilizator 17:09, 2 Februarie 2011
Angajatorul va elibera adeverinta de vechime.
Ramane de vazut cum se vor aplica in practica dispoztiile Codului muncii:
Art. 296. - (1) Vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.
(2) După data abrogării Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de muncă, cu modificările ulterioare, vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se reconstituie, la cererea persoanei care nu posedă carnet de muncă, de către instanţa judecătorească competentă să soluţioneze conflictele de muncă, pe baza înscrisurilor sau a altor probe din care să rezulte existenţa raporturilor de muncă. Cererile de reconstituire formulate anterior datei abrogării Decretului nr. 92/1976, cu modificările ulterioare, se vor soluţiona potrivit dispoziţiilor acestui act normativ.
(3) Angajatorii care păstrează şi completează carnetele de muncă le vor elibera titularilor în mod eşalonat, până la data de 30 iunie 2011, pe bază de proces-verbal individual de predare-primire.
(4) Inspectoratele teritoriale de muncă ce deţin carnetele de muncă ale salariaţilor le vor elibera până la data prevăzută la alin. (3), în condiţiile stabilite prin ordin al ministrului muncii, familiei şi egalităţii de şanse.
adela05 a scris:

Deci, vechimea si salariul le demonstrez printr-o adeverinta emisa de angajator. Atat??


1. Pai, ce altceva mai doriti pentru demonstrarea vechimii?
2. Puteti sa cereti de la Casa de Pensii o adeverinta cu stagiul de cotizare.
Multumesc pentru informatii. Tinand cont ca eu nu am carnet de munca (sunt angajta cu CIm din noiembrie 2009, insa nu mi s-a facut carnet de munca deoarece mi s-a zis ca oricum se vor desfiinta), cum fac sa demonstrez vechimea anterioe decemebrie 2010? Trebuie sa ma adresez tribunalului sau este suficienta o adeverinta de la angajator?
Dovada este adeverinta eliberata de catre angajator , iar daca activitatea ati incetat-o pana in 31.12.2010 atunci trebuie vizata de catre ITM.
Super! Multumesc! Am crezut ca trebuie sa ma adresez Tribunalului. Mi se parea cam complicat.... Asa reiesea din textul de lege postat de cineva mai sus!=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Crtea de munca stefancujba stefancujba ce se intimpla cu cartile de munca dupa trecera in format electronic. (vezi toată discuția)
Carnet de munca Dinush Dinush Daca nu am carnet de munca, mi se poate elibera o adeverinta de la ITM cu veniturile cumulate? daca imi cumpar un carnet de munca imi poate si trece ... (vezi toată discuția)
Recuperare vechime munca automecanica automecanica Am pierdut carnetul de munca.Sunt suficiente numai adeverinţele de la fiecare loc de munca pentru pensionare anticipată? Daca nu, ce trebuie facut? (vezi toată discuția)