avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 515 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Administrator pasibil de a i se imputa niste greseli
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Administrator pasibil de a i se imputa niste greseli

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
insider, utilizator
Cel mai recent răspuns: zemanova , utilizator 09:35, 24 Ianuarie 2011
exista in foarte putine situatii, nici nu cred ca mai mult de 1-2%

cand vorbesti de o situatie ipotetica, poti considera majoritatea (daca depaseste 96-97%) ca fiind totalul, ignorand minoritatea, iar in cazul acesta nu cred ca sunt atat de multe companii ca sa trebuiasca neaparat sa le iei in calcul

fiind un procentaj atat de mic, din punct de vedere statistic, poti considera ca fiind inexistente, iar in cazul in care autorul acestei probleme invoca existenta sporurilor pentru un caz real faci calcule detaliate

oricum, eu am facut trimitere la cunostiintele pe care le posed, acestea fiind in mare parte cunostinte din sectorul privat si: (citez)
d_ilie_cristian a scris:

La privat NU exista sporuri, doar salariu minim pe economie, deci trecem la stat

daca in contractul colectiv/individual de munca sau intr-un contract aditional se precizeaza ca trebuie acordat spor pentru intretinerea corespondentei in limbi straine, acesta TREBUIE acordat.

in "drept comercial roman" de "Stanciu D Carpenaru" se prevede ca administratorul raspunde pentru deciziile luate la conducerea societatii indiferent daca mai are mandat ori nu... este vorba de societatile comerciale (private), dar, sa nu uitam ca si statul este un tip de societate, ceea ce ma face sa cred ca si in legislatia specifica functionarii si conducerii institutiilor de stat este prevazut acest caracter

deci, acea persoana are sanse sa castige in Instanta NUMAI daca poate dovedi cele zise


cred ca am zis bine si aici ca, citez din: "drept comercial roman" de "Stanciu D Carpenaru" [...] este vorba de societatile comerciale (private) [...] ceea ce, pe scurt zis, am dat un raspuns pentru sectorul privat, iar pentru cel public m-am oprit la o singura opinie (iar nu la un raspuns direct)
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
ContSters161855, utilizator
Poate cunoasteti dvs putine cazuri, insa exista foarte multi angajatori din sectorul privat care acorda sporuri.

Se acorda sporuri si in privat, dar in majoritatea cazurilor sunt cerute de sindicate prin contract colectiv...in firma noastra se acorda spor de ''munca grea'' si spor de vechime (am fost obligati de instanta...)!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Munca in conditii speciale anna_ema anna_ema buna ziua deoarece lucrez 8 ore la calculator in fiecare zi,am dreptul la vreun spor suplimentar? (vezi toată discuția)
Spor pentru conditii grele de munca asutu asutu De cine se suporta sporul pentru conditii grele de munca? (vezi toată discuția)
Plata sporului de vechime este obligatoriu pentru toti angajatorii? loredana1973 loredana1973 Buna ziua,am nevoie de ajutor pentru negocierea salariului! Societatea unde lucrez,m-a angajat cu salariul de debutant pentru studii superioare.La ... (vezi toată discuția)