avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1328 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcoolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcoolemie

Va salut, voi fi scurt si la obiect...
In urma recalcularii alcoolemiei, s-a ajuns la rezultatul de 1,50 la mie (sange).
asta probabil si din cauza declaratiei pe care am dat-o.
mentionez si faptul ca in etilotest am avut rezultatul de 0,30, apoi in sange prima proba de 1.05 respectiv 0.90.

1. Este posibil ca instanta sa se ia dupa rezultatele de dinaintea recalcularii? acestea fiind de 1.05 sange.

2. Poate dispune procurorul scoaterea de sub urmarire penala chiar daca aceasta limita de 0.80 a fost depasita?

3. Se poate face vre-o contestatie referitoare la recalcularea alcoolemiei?

Sunt constient de gravitatea situatie, chiar daca regret acum .. stiu ca este prea tarziu.. trebuie sa suport consecintele.. dar ca orice om incerc sa obtin o pedeapsa cat mai mica.

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: sbk_77 , utilizator 20:09, 23 Ianuarie 2011
Mister r.gabi, daca art. 88, alin. 5 si 6 din OUG nr. 195/2002 sunt doar unele pareri care nu au nimic cu legea... Ideea este ca un politist nu poate obliga conducatorul auto sa se supuna recoltarii probelor biologice daca etilometrul nu indica minim 0,40 in aerul expirat! Despre acest lucru am vorbit pana acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art. 87, alin. (1) din oug nr. 195/2002 - consecinte stoica gheorghe stoica gheorghe ce consecinte vor fi in cazul in care epilotestul a aratat 0.73 si cele ale recoltari 1.25 find soldat si cu accident fara victime in data 18.09.2008 si find ... (vezi toată discuția)
Recoltare probe biologice hashas hashas La o alcoolemie de 0.4 mg% la etilotest este necesara recoltarea de probe biologice? In caz de refuz de recoltare de sange pot exista consecinte penale? (vezi toată discuția)
Este bine sa cer recalcularea alcoolemiei? eu45ani eu45ani am fost depistat cu aparatul etilotest cu o alcoolemie de 061 in aerul expirat,ce urmari poate avea acesta fapta si daca e bine sa cer recalcularea,multumesc (vezi toată discuția)