avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1293 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Denunt calomnios
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Denunt calomnios

sunt parte vatamata intr un dosar penal ajuns in instanta,urmeaza primul termen.
la primul termen daca am mintit pot sa declar acest lucru?
ce pot pati?este denunt calomnios.
de nervi am afirmat ceva ce nu era adevarat si s a facut un dosar pt talharie.
acum am realizat ca de fapt nu mi gasesc linistea sa stiu ca acele persoane vor ajunge dupa gratii pt ceva ce nu mi au facut.
va rog dati mi niste sfaturi cum sa procedez.
cu stima tuturor#-o
Cel mai recent răspuns: xuser , utilizator 21:54, 22 Ianuarie 2011
Ceva mi se pare foarte inflorit aici ...

1. In primul rand atat declaratia partii vatamate, cat si declaratia partii invinuite nu poate fi luata in cosiderare decat "coroborata" cu alte probe. Ar fi trebuit sa veniti si cu martori care sa sustina versiunea dvs.
2. Ati zis ca e bataie ca intre prieteni ?! Aia se puteau "scoate". Adica orice procuror, oricat de prost ar fi el, verifica in ce relatia se aflau persoanejele "inainte" savarsii faptei, in timpul savarsii, dupa savarsire... e aiurea...
3. Aia nu puteau sa depuna si ei plangere pt. lovire?! Sau ati fost lovit cu parul in cap ? Sau ce s-a intamplat?
4. E cuvantul dvs. contra cuvantul lor....
5. Au cazier sau cum de au ajuns sa fie "retinuti" ?

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
xuser, utilizator
@pauldorin87
tu esti faptuitorul,iar asupra unuia dintre voi,adica cei doi infractori,sa gastit bunul dobandit prin talharie.

cel care a facut plangerea,nu a gresit cu nimic,lati talharit,si veti fi pedepsit penal.
www.avocatnet.ro/content/for...

Nu este vorba de nici un fel de denuntare calomnioasa.
Iar daca a fugit din tara,colegul d ebreazla,se vede o vinovatie.
Succes.
xuser a scris:

Ceva mi se pare foarte inflorit aici ...

1. In primul rand atat declaratia partii vatamate, cat si declaratia partii invinuite nu poate fi luata in cosiderare decat "colaborata" cu alte probe. Ar fi trebuit sa veniti si cu martori care sa sustina versiunea dvs.
2. Ati zis ca e bataie ca intre prieteni ?! Aia se puteau "scoate". Adica orice procuror, oricat de prost ar fi el, verifica in ce relatia se aflau persoanejele "inainte" savarsii faptei, in timpul savarsii, dupa savarsire... e aiurea...
3. Aia nu puteau sa depuna si ei plangere pt. lovire?! Sau ati fost lovit cu parul in cap ? Sau ce s-a intamplat?
4. E cuvantul dvs. contra cuvantul lor....
5. Au cazier sau cum de au ajuns sa fie "retinuti" ?

Se arata coroborata,nu colaborata....Dar cred ca nu mai are rost...
Multumesc. Am sa corectez si am sa iau aminte.

Ideea era alta: nici un procuror nu ar propune si nici un judecator nu ar dispune arestarea preventiva DOAR PE simpla declaratia a cuiva (in special a unei parti vatamare care s-ar putea RAZBUNA, care are folosoare daca agresorul primeste o pedeapsa mai dura,etc) impotriva altor 2 persoane, mai ales cand exista dovezi ca ei se cunoasteau dininainte si mai erausi f. buni prieteni.

+ Aici e vorba de un telefon MOBIL. Daca ar fi fost o talharie sunt ferm convins ca politia ar fi cautat telefonul dupa IMEI pentru simplu motiv ca in multe infractiuni mai usoare (fara violente) o fac. Ex. pt. a gasi hotii de buzunare,etc.
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Ianuarie 2011
xuser, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articolul 260 dolar dolar am facut o marturie mincinoasa,a inceput urmarirea penala impotriva mea,dar nu a ajuns dosarul la procuror, este la politie,imi pot retracta ... (vezi toată discuția)
Speta nutzzu nutzzu in urma cu 6 luni am fost am fost reclamat pt luare de mita .In urma cu o luna am primit NUP,iar in rezolutia respectiva,procurorul constata ca fapta nu ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa joel joel Buna ziua...acum un an am facut o plangere la DNA Bucuresti impotriva unui domn care din sursele mele era angajat la DNA Brasov si care facea presiuni asupra ... (vezi toată discuția)