avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 564 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Facultatea la zi sau la distanta/IFR ?
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Facultatea la zi sau la distanta/IFR ?

Ce parere aveti de invatamantul la distanta pentru facultatea de drept (la stat)?

Trebuie sa aleg intre Universitatea Cuza la ZI sau Universitatea Lucian Blaga la IFR (invatamant frecventa redusa - se merge numai sambata).

Teoretic stiu ca ar fi mai bine la Univesritatea A.I. Cuza la zi dar practic bugetul nu prea imi mermite :(( si as vrea sa stiu daca se merita totusi la IFR la ULBS)

O a treia varianta care am luat-o in calcul ar fi Universitatea Nicolae Titulescu din Bucuresti (sunt cam sceptic in privinta universitatilor private din Romania).
Am luat aceasta varianta in considerare in cazul in care nu sunt admis la Cuza sa zicem si pentru ca sunt cativa profesori de la Universitatea Bucuresti acolo, ca de ex: prof. Gabriel Boroi.

Ce parere aveti ? (argumente pro & contra)
Ce sanse sunt pentru un student care termina o facultate IFR sau privata sa ia admiterea UNBR.

Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: jhonyqz , utilizator 15:26, 17 Ianuarie 2013
nyko a scris:

In primul rand trebuie sa urmaresti cu mare atentie acreditarea acestor facultati particulare, daca mai sunt acreditate, daca sunt in stadiul de supraveghere sau exista litigii privind acreditarea.
In general, sa stii ca se tine cont la admiterea UNBR de faptul ca ai absolvit o facultate la zi, indiferent ca este de stat sau privata.

nu are relevanta unde anume absolviti ,daca la zi sau la fr am un coleg ce a absolvit la universitatea bucuresti cu 10 si a picat la magistratura cu 3
olimpia_ilie a scris:

Iti dau un raspuns mai intarziat, dar cred ca merita.
Universitatea Nicolae Titulescu nu intra in acea conceptie de "facultate particulara", fiind mai mult decat atat.
Are una dintre cele mai bune facultati de drept din tara, nu doar din Bucuresti, invatamantul este cat se poate de serios si de strict.
In privinta profesorilor, as putea spune ca are profesori mai buni decat cei de la Universitatea Bucuresti deoarece majoritatea au plecat de acolo si au venit la UNT. Ca sa iti faci o parere, rectorul facultatii de drept din cadrul UNT este domnul Ion Neagu, iar pe langa acesta predau profesorii: G. Boroi, Nicolae Popa (Presedintele ICCJ), Ioan Muraru (Avocatul poporului), Ioan Chis(rector al Academiei de informatii a SRI), Traian Dima, Vasile Dobrinoiu, Hotca Mihai Adrian, Molcut si multi profesori ai Academiei de politie. Poti da un search pe google pt a afla cine sunt acesti oameni (pesonalitati, spus mai corect) si vei fi placut surprins. Cei care ai facut dreptul stiu deja despre ce vorbesc.
Iti recomand cu toata caldura aceasta universitate, studiez aici de cativa ani si iti spun ca nu am decat cuvinte de lauda, universitatea find apreciata in toata tara si nu numai castigand o groaza de concursuri atat nationale cat si internationale.
Mult succes!

SA TE PREGATESTI CALUMEA...;) SA TI SE CORECTEZE LUCRARILE ;)
SA TE PREGATESTI CALUMEA... SA TI SE CORECTEZE LUCRARILE

In ce privinta si care lucrari?:D

eu zic ca e absolut irelevant daca e zi sau id sau e de stat ori particulara. eu sunt la id la o universitate particulara la sugestia unei persoane care a procedat exact la fel. a absolvit id la particular dupa care a profesat ca avocata ani de zile, iar acum este prim procuror la parchetul de pe langa judecatorie. iata dovada vie despre irelevanta formei de invatamant
La terminarea facultatii scrie pe diploma daca este la zi sau la frecventa redusa?
Ultima modificare: Joi, 17 Ianuarie 2013
jhonyqz, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce presupune masterul in cariera judiciara? sbdcl sbdcl ce presupune masterul in cariera judiciara mai exact?mersi (vezi toată discuția)
Doar un sfat.... *2007* *2007* Stiu ca nu sunt indreptatita sa scriu in aceasta sectiune a forumului...dar as vrea sa cer un sfat unor oameni avizati in ale "scolii" ....as vrea sa ma ... (vezi toată discuția)
Supliment la diploma selesdacian selesdacian Buna ziua !Ma confrunt cu urmatoarea problema: Nu stiu carei Facultati/universitati trebuie sa ma adresez pt a primi suplimentul la diploma! In anul 2007 am ... (vezi toată discuția)