vorbaretu a scris:
Buna ziua
Situatia este urmatoarea: in cadrul unei firme, toti angajatii au primit un email in care li se aduce la cunostinta faptul ca daca au cv-uri online activate (publice) pe site-urile de specialitate (cum ar fi ejobs sau bestjobs) inseamna ca nu isi doresc o colaborare pe termen lung cu compania. Iar daca in urmatoarea perioada angajatii nu isi vor dezactiva cv-urile online, compania va incepe procedura de recrutare pentru pozitiile respectivilor.
Bineinteles, mi se pare o incalcare grava a dreptului muncii,
"Art. 3. -
(1) Libertatea muncii este garantată prin Constitutie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit.
(2) Orice persoană este liberă în alegerea locului de muncă si a profesiei, meseriei sau activitătii pe care urmează să o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea. "
Va rog sa-mi spuneti daca se poate pe baza acestei dovezi (e-mail-ul respectiv) sa se faca o plangere la ITM sau la oricare organism abilitat. Daca da, v-as ruga sa-mi spuneti ce sanctiuni poate primi firma in acest sens.
De asemenea, v-as ruga sa-mi spuneti ce drepturi din constitutie sau dreptul muncii incalca acest e-mail.
Va multumesc anticipat
Draga Vorbaretule,
ai interpretat gresit cele spuse de mine anterior, sau le-ai interpretat asa cum ai vrut tu. Chiar nu sunt adepta ilegalitatilor. Daca te-a deranjat atat de tare intrebarea mea trebuia sa o ignori, am vrut sa vad care a fost cauza ce a dus la expunerea acestor cv-uri...
Binenteles ca demisia nu trebuie justificata si nici angajatorul nu poate sa recurga la astfel de masuri cum spui tu "Iar daca in urmatoarea perioada angajatii nu isi vor dezactiva cv-urile online, compania va incepe procedura de recrutare pentru pozitiile respectivilor". Asta depinde de viata personala a fiecaruia si isi organizeaza viata asa cum crede de cuviinta spre binele sau.
si ca raspuns pentru bioenergeta :
nici eu nu sustin ilegalitatile, am facut vre-o ilegalitate ?