Situatia este urmatoarea: in cadrul unei firme, toti angajatii au primit un email in care li se aduce la cunostinta faptul ca daca au cv-uri online activate (publice) pe site-urile de specialitate (cum ar fi ejobs sau bestjobs) inseamna ca nu isi doresc o colaborare pe termen lung cu compania. Iar daca in urmatoarea perioada angajatii nu isi vor dezactiva cv-urile online, compania va incepe procedura de recrutare pentru pozitiile respectivilor.
Bineinteles, mi se pare o incalcare grava a dreptului muncii,
"Art. 3. -
(1) Libertatea muncii este garantată prin Constitutie. Dreptul la muncă nu poate fi îngrădit.
(2) Orice persoană este liberă în alegerea locului de muncă si a profesiei, meseriei sau activitătii pe care urmează să o presteze.
(3) Nimeni nu poate fi obligat să muncească sau să nu muncească într-un anumit loc de muncă ori într-o anumită profesie, oricare ar fi acestea. "
Va rog sa-mi spuneti daca se poate pe baza acestei dovezi (e-mail-ul respectiv) sa se faca o plangere la ITM sau la oricare organism abilitat. Daca da, v-as ruga sa-mi spuneti ce sanctiuni poate primi firma in acest sens.
De asemenea, v-as ruga sa-mi spuneti ce drepturi din constitutie sau dreptul muncii incalca acest e-mail.
Nu am interpretat deloc gresit ce ai spus tu. Dupa cum se vede, tu si bioenergeta sunteti adeptele "capul plecat, sabia nu-l taie". Atitudinea ta este atitudinea multora... din pacate. Pur si simplu nu vreti sa reactionati la niste nedreptati indreptate impotriva voastra. Tot intrebi de cauza ce a dus la expunerea cv-urilor. N-are nici o legatura cu compania, ci pur si simplu arunci o undita, poate apare o oportunitate. Se pare ca tu te multumesti cu putin si nu vrei sa evoluezi.
Cica nu sustii ilegalitatile... dar recomanzi inchiderea ochilor si gasirea folosirea unei cai prin dos.
Nu ai facut nici o ilegalitate, ci doar o sustii. (Corect este VREO, in nici un caz VRE-O, cum ai scris tu. Iarasi o greseala de neacceptat pentru mine, care vine mai ales din partea unui consilier juridic care ar trebui sa stie limba romana).
Bioenergeta, poate unii au familii de intretinut etc. Foarte adevarat. Tocmai, trebuie sa gasesti cea mai buna varianta pentru a face asta. Poate gasesti un job mai bine platit, cu avantaje mai multe, care iti permite sa intretii familia mai bine. De ce sa te oblige cineva sa renunti la aceasta sansa? Ai inteles gresit, nimeni nu doreste proces, ci doar respectarea legii si respectul companiei pentru care lucrezi.
Eu sunt doar precauta, si incerc ca, prin solutiile pe care le dau, persoana sa fie in avantaj si sa nu fie afectate alte persoane sau alte laturi ale vietii. Nu vreau sa sicanez pe nimeni, insa exista o "scoala a vietii" care se parcurge numai traindu-ti viata, indiferent daca urmezi sau nu o facultate.
asta nu este problema ta, a ce sunt eu adepta... "capul plecat, sabia nu-l taie" si care este atitudinea mea; nu stiu despre ce nedreptati vorbesti indreptate impotriva mea.....
- nu recomand" inchiderea ochilor si gasirea folosirea unei cai prin dos"
cred ca cel mai bine este sa finalizam aceste discutii - neconstructive !
Redactarea unui cv
D-ele-A
Buna seara. Sunt proaspat absolvent de Drept, si imi doresc sa-mi incep o cariera in acest domeniu. Sunt in cautarea unui job, si vreau sa va adresez o ... (vezi toată discuția)