avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de mostenire al copilului desfiat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de mostenire al copilului desfiat

Ce drept la mostenire are un copil infiat caruia ii moare unul dintre parinti, iar la circa un an de zile parintele supravietuitor il desfiaza?
Precizez ca nu s-a facut deschiderea succesiunii.
GabrielaA a scris:

Cred ca mai degraba este un: "Te dezmostenesc!". :whistle:

Nu e vorba de "dezmostenire" pentru ca respectivul copil a "iesit" din adoptie destul de bine, unchiul meu dandu-i o suma destul de mare de bani, care ca valoare face mai mult decat ceea ce ar mostenii el.

Desfacerea adoptiei a fost facuta fata de ambii parinti, iar copilul a renuntat la mostenire printr-o declaratie in fata notarului.

A nu se crede ca desfacerea adoptiei a fost facuta pe motive de avere ci s-a datorat comportamentului " penal" al adoptatului care anii de zile a facut numai si numai probleme, fapt care a slabit inima matusii mele.
:) Ma refeream la faptul ca "iesirea" din adoptie nu s-a facut, probabil, in instanta.

Cum a renuntat la mostenire? Erau parintii adoptivi in viata?
Da, deja se complica situatia... Pai daca a renuntat, ce mai conteaza?...
De anulat, vad cam greu sa se anuleze, ca trebuie demonstrate chestii sttrict juridice demult, de la momentul adoptiei...
De aceea tindeam sa cred ca s-a desfacut, probabil numai fata de tata...
Oricum, va spune avocatul din dosar, ca vad ca mai apar diverse chestiuni neprevazute si esentiale...
Apoi, vorba Gabrielei, poate suma de bani a fost data pentru renuntare iar partea cu desfierea a fost asa, vorba aruncata...
Desfacerea adoptiei s-a facut in instanta, iar banii dati adoptati nu au fost dati ca " mituire" ci unchiul meu i-a dat ca sa aiba cu ce sa isi faca un inceput de rost in viata.....bani care i-a cheltuit, insa, la ruleta si pe distractii.
Iar acum cand a ramas fara bani si cu camatari pe urmele lui vrea si mostenirea, care inseamna decat jumatate dintr-o casa la tara si 500 mp de teren.

Sper ca intelegeti acum ca unchiul meu nu e " omu negru" ci el e victima, care si acum il considera tot copilul lui pe cel care le-a facut mai mult rau decat bine.
Ar trebui sa mearga la cineva care sa vada hotararea aia... Oricum ii va trebui un avocat daca nu vrea sa-i dea partea de mostenire daca aceasta nu i se cuvine...
Va face si o notificare avocatul ala, poate il convinge sa o lase balta...
Va spune si la obiect ce inseamna actul ala, care sunt efectele lui...
Nu prea putem da solutii pe bajbaite, asa... ca nu stim despre ce e vorba...
Tot facem presupuneri, iar ele duc, de cele mai multe ori, la raspunsuri pentru o alta solutie decat cea pentru problema reala, adevarata... Si e gresita...
Nu vreti sa ia omul o decizie bazata pe presupuneri si ghiciri...

Alte discuții în legătură

Desfiere Sava Mihail Sava Mihail Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:tatal meu are 4 surori si una dintre ele nu a putut avea copii. Astfel, impreuna cu sotul ei, au ... (vezi toată discuția)
Cine e de vina? notarul sau mostenitorul??? olteanu.adriana olteanu.adriana Subiectul este mai delicat; hai sa incep cu inceputul ...eu sunt infiata cu drepturi depline in Bucuresti; tatal meu natural a trait undeva la tara si a avut ... (vezi toată discuția)