avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1316 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dreptul de mostenire al copilului desfiat
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dreptul de mostenire al copilului desfiat

Ce drept la mostenire are un copil infiat caruia ii moare unul dintre parinti, iar la circa un an de zile parintele supravietuitor il desfiaza?
Precizez ca nu s-a facut deschiderea succesiunii.
Pai gasea omul legislatia, ca doar dadea uo cautare pentru "desfacere adoptie" sau "nulitate", dupa caz, gasea... Sau intra pe saitul Oficiului si avea acolo insirate legile toate... norme...
Ideea e ca omul urmareste ceva si nu tot ce exista in domeniu ii e de ajutor, el vrea sa stie ce anume poate folosi pentru el, cum anume, ce trebuie sa dovedeasca si prin ce mijloace de proba... Aia cu adoptia se desface in cazul prevazut la art... cam cat ajutor ii poate da?

Din pacate, asa cum spunea Nicoleta, nu avem date sa va ajutam. Daca ne descrieti cat mai amanuntit situatia, dam cateva pareri pertinente, altfel...
Daca nu va simtiti bine sa va expuneti problema pe net, mergeti la o copnsultatie privata. Poate sunt sanse sa se rezolve altfel, poate nu... depinde.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Desfiere Sava Mihail Sava Mihail Buna ziua, Va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema:tatal meu are 4 surori si una dintre ele nu a putut avea copii. Astfel, impreuna cu sotul ei, au ... (vezi toată discuția)
Cine e de vina? notarul sau mostenitorul??? olteanu.adriana olteanu.adriana Subiectul este mai delicat; hai sa incep cu inceputul ...eu sunt infiata cu drepturi depline in Bucuresti; tatal meu natural a trait undeva la tara si a avut ... (vezi toată discuția)