avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 556 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... hotarare de divort ambigua. trebuie apel?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

hotarare de divort ambigua. trebuie apel?

In hotarare, instanta pe de o parte disjunge judecarea partajului de divort, dar pe de alta parte, admite cererea reconventionala a paratului, in care solicita atat PRELUAREA BUNURILOR DE CATRE EL (teren, masina), cat si partajarea in cote EGALE a acestora (fara sa specifice ca admite doar solicitarile care se refera la divort, deci inteleg ca o admite in ansamblul ei). Hotararea nu precizeaza insa ca si eu, reclamanta, am cerut partajare, dar in cote INEGALE, cota mea fiind mai mare. Poate aceasta sa fie din cauza ca eu nu am depus intampinare la cererea lui reconventionala, in ideea ca imi voi exprima cererile in procesul urmator, de partaj? Se poate folosi paratul de acest fapt la partaj si sa sustina ca cererea lui de partajare in cote egale a fost deja admisa de instanta prin hotararea de divort? Trebuie sa stiu acest lucru ca sa depun apel in 30 zile. Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 13:45, 16 Aprilie 2008
E o problema faptul ca nu am depus in dosarul de divort intampinare la cererea reconventionala a paratului (ca sa raspund la partea din cererea lui care se referea partaj)? Am raspuns doar la cererile pe divort, prin Raspuns la intampinare. Se poate considera ca daca nu am raspuns, inseamna ca nu am obiectii? Eu nu am raspuns in ideea ca voi raspunde in dosarul de partaj... Se poate folosi paratul in dosarul de partaj de faptul ca aici la divort nu i-am contestat cererea, iar instanta i-a admis cererea, care continea si solicitari pe partaj (desi a disjuns partajul)?
Din citarea din dispozitivul hotararii mie nu mi se pare ca instanta s-ar fi pronuntat cu privire la partaj, cu privire la care a dat termenul in cunostinta.
In dosarul de partaj nu s-a consumat prima zi de infatisare, astfel ca se poate depune raspuns si intamplinare la cererea reconventionala formulata de paratul din actiunea de divort- reclamant in dosarul de partaj.
Nici mie nu mi se pare ca s-ar fi pronuntat pe partaj. Numai pe divort in ceea ce priveste cererea principala si reconventionala.
Dispoz.art.281 ind.1 din C.pr.civ. stabilesc ca, "in cazul in care sunt necesare lamuriri cu privire la intelesul, intinderea sau aplicarea dispozitivului hotararii ori acesta cuprinde dispozitii potrivnice, partile pot cere instantei care a pronuntat hotararea sa lamureasca dispozitivul sau sa inlature dispoz. potrivnice". Parerea mea este ca ar fi mai bine sa formulati o cerere intemeiata pe dispozitiile art.281 ind.1 C.pr.civ. Se judeca mai repede. Daca faceti apel dureaza mai mult si probabil interesul dvs. este ca partajul sa nu dureze prea mult.
Dpmdv puteti sta linistita.
Instanta s-a pronuntat strict pe divort, iar partajul e disjuns.
Consultati-va avocatul pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare hotarare civila cu continut eronat - cum se poate corecta ? loanabelciu loanabelciu Buna seara, Azi am primit, in calitate de reclamant, Comunicarea Hotararii Civile in urma caruia a fost admis divortul si s-a dispus disjungerea cererii de ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotarare civila cu continut eronat - cum se poate corecta ? loanabelciu loanabelciu Buna seara, Azi am primit, in calitate de reclamant, Comunicarea Hotararii Civile in urma caruia a fost admis divortul si s-a dispus disjungerea cererii de ... (vezi toată discuția)
Recurs dosar civil izabelros izabelros Ce insemana stadiu procesual ;fond ? Dar ; partaj judiciar si cererea de a face disjungere dosar ? Rog explicatie pentru; 'admite cererea principala. ... (vezi toată discuția)