avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 765 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si lichidare

Buna ziua.am urmatoarea problema:la data de 01.09.2010 mi-am depus demisia de la locul de munca ,demisie care mi-a fost acceptata.in urma demisiei trebuia sa mi se inmaneze fisa de lichidare si sa mi se restituiasca o garantie.precizez ca eu nu am nici o datorie la firma lucru confirmat si de ei.problema e ca eu nici pana la aceasta data(24.01.2011) nu am primit nimic.in luna noiembrie cand am sunat mi-au spus ca hartiile sunt la semnat la director,in luna dec.au spus ca intre timp s-au pierdut acele hartii(fisele de lichidare) si ca sa mai revin cu un tel,in luna ian mi-au spus ca mai dureaza si sa mai revin cu un tel.intre timp am fost sunat de seful pct.de lucru care mi-a spus ca abia acum incepe sa faca el fisele de lichidare deoarece nu i le-a solicitat nimeni pana acum.cui ma pot adresa pt, a face o plangere (nu neaparat instanta,ma gandesc la camera de munca sau nu stiu )in acest sens si daca este normal sa dureze atat?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters184802 , utilizator 14:57, 25 Ianuarie 2011
Ce sa dureze?Domnule,potrivit Codului Muncii,demisia este un act unilateral de vointa.Demisia nu se aproba de nimeni.Mergeti la firma,faceti-va lichidarea si vedeti-va de drumul dvs.Daca nu se conformeaza,depuneti plangere la ITM.
Fisa de lichidare nu este obligatorie. Nici un act normativ nu prevede aceasta obligativitate. Doar daca ati fost angajat in functia de gestionar: art.6 din Legea 22/1969.
In concluzie plangerea dvs. la ITM in ceea ce priveste fisa de lichidare va ramane fara rezolvare.:(
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
lauraadriana, utilizator
Nota de lichidare cuprinde datoriile salariatului fata de fostul sau angajator. De aceea ii este foarte utila pentru ca angajatorul sa nu se trezeasca ulterior ca are de recuperat ceva datorii de la fostul salariat.
Nota de lichidare nu este obligatorie si nu este prevazuta intr-un act normativ.

Nu ma refeream la fisa de lichidare in cazul plangerii la ITM.Dar il sfatuiesc sa insiste in incheierea acestei note.
In cazul plangerii,ma refeream la clarificarea situatiei sale in ceea ce priveste calitatea de fost salariat al firmei si consecintele juridice ce decurg din aceasta.

Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
andymaurul, utilizator
Ma scuzati, eu inteleg ca mitika255 se se plange despre faptul ca nu i s-a inmanat nota de lichidare...
In ceea ce priveste plangerea pentru clarificarea situatiei privind calitatea acestuia de fost salariat,aveti dreptate.
Ultima modificare: Luni, 24 Ianuarie 2011
lauraadriana, utilizator
bun cu fisa de lichidare am inteles dar cu inapoierea garantiei?de ce se intarzie atat este normal?garantia trebuie sa mi se restituie in momentul demisiei,incetarii oficiale a activitatii(sa zicem cel mult o luna) asa cred eu ......

Alte discuții în legătură

Fostul angajator refuză să îmi dea nota de lichidare laura05.06 laura05.06 Am lucrat la fostul loc de muncă aproape 3 luni, ultima zi lucrată fiind 4 septembrie. Când mi-am dat demisia, i-am anunțat că voi avea nevoie de 3 ... (vezi toată discuția)
Cum pot recuperea garantia? leuca_luminita leuca_luminita O cunostinta a lucrat 5 ani la o societate comerciala ca sofer pe o masina de distributie produse alimentare. In fiecare luna pe fluturasul de salariu ii ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare; restante salariale sirmixalot sirmixalot Sunt angajat la o firma care are 4 salarii lunare neplatite din cauza lipsei de fonduri. Banuiesc ca cea mai buna solutie este demisia cu acordul partilor; in ... (vezi toată discuția)