avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie si lichidare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie si lichidare

Buna ziua.am urmatoarea problema:la data de 01.09.2010 mi-am depus demisia de la locul de munca ,demisie care mi-a fost acceptata.in urma demisiei trebuia sa mi se inmaneze fisa de lichidare si sa mi se restituiasca o garantie.precizez ca eu nu am nici o datorie la firma lucru confirmat si de ei.problema e ca eu nici pana la aceasta data(24.01.2011) nu am primit nimic.in luna noiembrie cand am sunat mi-au spus ca hartiile sunt la semnat la director,in luna dec.au spus ca intre timp s-au pierdut acele hartii(fisele de lichidare) si ca sa mai revin cu un tel,in luna ian mi-au spus ca mai dureaza si sa mai revin cu un tel.intre timp am fost sunat de seful pct.de lucru care mi-a spus ca abia acum incepe sa faca el fisele de lichidare deoarece nu i le-a solicitat nimeni pana acum.cui ma pot adresa pt, a face o plangere (nu neaparat instanta,ma gandesc la camera de munca sau nu stiu )in acest sens si daca este normal sa dureze atat?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters184802 , utilizator 14:57, 25 Ianuarie 2011
Pentru ce vi s-a oprit garantia? Ati ocupat functia de gestionar? Daca da, ati semnat vreun "Act de garantie de baza in numerar"? In acest caz garantia constituita trebuia restituita la incetarea CIM. Verificati la ITM daca a fost incetat CIM-ul dvs.
in fiecare luna timp de aproape 3 ani mi s-au oprit cate 85lei reprezentand garantia materiala(asa aparea pe fluturasul de salariu) aceasta urmand a mi se restitui cand voi pleca de la firma (am lucrat la o statie peco).cam tot in aceasi prioada aug-sep 2010 si-au mai depus demisiile inca 3 colegi acestia primind inca din luna oct garantia si fisele de lichidare doar eu se pare ca nu am fost in gratiile sefului si chiar nu am fost si nici nu am vrut sa fiu eu doar mi-am facut treaba.
Faceti plangere la ITM
cel mai ok mod de a va acoperi ar fi sa faceti o notificare catre fostul angajator prin care sa solicitati drepturile banesti retinute drept garantie in perioada ........-....... , in suma totala de .......... mentionand ca aceasta suma trebuia platita odata cu drepturile salariale aferente ultimei luni de munca
Inregistrati notificarea la firma sau o trimiteti prin recomandata cu confirmare de primire. Acesta ar fi modul prin care puteti sa aratati incercarea de intelegere amiabila daca va fi cazul sa faceti vreodata proba de aceasta
Ulterior va adresati ITM pentru clarificarea situatiei
Se poate insa ca dvs nemaifiind angajat la acestia ITM-ul sa nu poata intervenii ci doar sa i sperie eventual umpic pt ca ITM nu se ocupa decat de contractele care se afla in desfasurare si angajatii care lucreaza in prezent la angajator dupa inregistrarea deciziei de incetare ei nu mai au dreptul decat sa bage umpic frica in ei cu un control si eventual sa sesizeze institutiile abilitate (garda financiara, curtea de conturi, parchet sau alte institutii in functie de natura problemelor observate)
In situatia aceasta recuperarea garantiei va putea fi rezolvata doar pe calea instantei pentru conflicte de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fostul angajator refuză să îmi dea nota de lichidare laura05.06 laura05.06 Am lucrat la fostul loc de muncă aproape 3 luni, ultima zi lucrată fiind 4 septembrie. Când mi-am dat demisia, i-am anunțat că voi avea nevoie de 3 ... (vezi toată discuția)
Cum pot recuperea garantia? leuca_luminita leuca_luminita O cunostinta a lucrat 5 ani la o societate comerciala ca sofer pe o masina de distributie produse alimentare. In fiecare luna pe fluturasul de salariu ii ... (vezi toată discuția)
Fisa de lichidare; restante salariale sirmixalot sirmixalot Sunt angajat la o firma care are 4 salarii lunare neplatite din cauza lipsei de fonduri. Banuiesc ca cea mai buna solutie este demisia cu acordul partilor; in ... (vezi toată discuția)