avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... revizuire decizie tribunal obiect fond funciar
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

revizuire decizie tribunal obiect fond funciar

Desi am castigat in prima instanta, judecatoria admitandu-mi cererea de reconstituire a dreptului de proprietate in baza Legii nr. 18/1991, comisia locala a inaintat recurs care a fost admis de tribunal, modificand in totalitate sentinta primei instante. Deoarece pe fond funciar exista o singura cale de atac - recursul, hotararea tribunalului fiind irevocabila, m-am gandit sa inaintez o cerere de revizuire si suspendare a executarii hotararii tribunalului.
Intrebarea mea ar fi daca mai sunt in termenul legal de depunere a acestei cereri, avand in vedere ca tribunalul s-a pronuntat prin decizie in 18.03.2008, in prezent aceasta hotarare nefiind redactata, conform celor comunicate de la arhiva, iar termenul prevazut in codul pr.civ. este de o luna.
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 00:52, 17 Aprilie 2008
Depuneti cererea de revizuire, pentru ca sunteti in termen pana in 19 aprilie, insa o veti motiva in momentul in care veti cunoaste si motivarea instantei.
In cazul revizuirii prev. de art. 322 pct. 7 nu este nevoie sa cunoasteti motivarea instantei a carei hotarare cereti sa fie revizuita pentru ca se invoca de fapt autoritatea de lucru judecat, respectiv ca a doua instanta s-a pronuntat asupra unei cereri pentru care exista aut. de lucru judecat. Aceasta chestiune se putea ridica si in cursul judecatii, pe cale de exceptie, insa nefiind ridicata la timp urmeaza sa cereti revizuirea ultimei hotarari pentru acest motiv. Propriu zis trebuie sa demonstrati in cererea de revizuire un singur lucru: ca exista tripla identitate (cauza, obiect, parti in aceeasi caliatate).
Din curiozitate, poate puteti sa detaliati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revizuire - art.322 pct.1 si 7 raluca30 raluca30 Buna ziua, ma adresez specialistilor in drept cu rugamintea de a ma ajuta avand in vedere urmatoarea situatie: - litigiu de munca solutionat cu hotarare ... (vezi toată discuția)
Art 322 al 2-lea termen de revizuire FRD FRD Pentru art 322 al 2 vechiul CPC care este termenul de a depune cerere de revizuire? (vezi toată discuția)
Termen de exercitare a caii revizuirii avvaslui avvaslui As dori opini in ceea ce priveste momentul de la care se calculeaza termenul de o luna pentru revizuire. Astfel, impotriva unei decizii din apel s-a formulat ... (vezi toată discuția)