avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... Admitere INM august 2011
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

Admitere INM august 2011

Avand in vedere ca s-au afisat rezultatele concursului din ianuarie 2011 si ca threadul pt acel examen a ajuns deja la o cifra impresionanta de pagini si luand de asemenea in considerare ca incepand de astazi interesele multora dintre noi se despart (unii vor ramane acolo pt a dezbate probleme in legatura cu probele care urmeaza in concursul in curs de desfasurare), propun ca cei care au note sub 7.00 (si care vor sa dea examen in august) sa treaca pe acest thread, urmand ca dupa ultima proba din concursul aflat in desfasurare sa ni se alature si cei care, din nefericire, vor fi nevoiti sa dea si in august.
sangreal a scris:

Asa este, dupa ce s-a abrogat din Legea 47/1992 a Curtii Constitutionale alin. 6 al art. 29 care obliga instanta sa suspende cauza, s-a introdus ca motiv de revizuire declararea neconstitutionalitatii unui text de lege care a stat la baza pronuntarii hotararii.
Problema este ca, din cate am discutat noi la INM ,opinia jurisprudentei este in sensul in care revizuirea este admisibila doar in cauza in care s-a invocat exceptia de neconstituionalitate, nu si in alte cauze asemanatoare care au la baza acelasi text neconstitutional. In sens contrar s-ar da peste cap circuitul juridic.

multumim, sangreal!
ai putea sa ne ajuti cu o parere, daca se poate, si la grila cu hotararea cedo?
Posteaza grila din nou pentru ca nu o stiu :D
sangreal a scris:

Posteaza grila din nou pentru ca nu o stiu :D

lucutel a scris

in cazul in care, dupa ramanerea definitiva a hotararii de condamnare, cedo constata depasirea termenului rezonabil al procesului penal in care s a dispus condamnarea:
a) procesul penal tb redeschis pe calea revizuirii
b) nu se poate admite cererea de revizuire intemeiata pe hot cedo si dispune rejudecarea cauzei
c) competenta de a solutiona cererea de revizuire apartine numai ICCJ

de ce nu si c?

patrick a scris:

E b), pt ca pur si simplu nu e motiv de revizuire, deci cererea e inadmisibila.
Sau nu?

Apropos: daca o cerere este repinsa ca inadmisibila, inseamna ca ea a fost "solutionata"?

lucutel a scris:

asa e, e inadmisibila
se pare ca mi ai anticipat urmatoarea intrebare
daca ai respins o ca inadmisibila nu inseamna ca ai solutionat o?

acesta este grila si acestea sunt intrebarile noastre
ne am impotmolit:(

Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
lucutel, utilizator
b ) nu este pentru ca nu pentru orice hot la CEDO poate fi motiv de revizuire decat pentru acele incalcari grave care continua sa produca efecte ...depasirea unui termen rezonabil al judecatii unei cauze , nu mai produce efecte dupa pronuntarea cedo , ca sa fie necesara revizuirea pentru a fi inlaturate.Cum inlaturi depasirea termenului rezonabil ? Dai timpul inapoi :)
c) habar nu am de ce nu e corect ...pentru ca competenta de solutionare este a ICCJ
A ...competenta de solutionare nu este numai a ICCJ ci cand ICCJ face aplicarea art.408 alin 11 b. ..desfiinteaza si trimite spre rejudecare la instanta unde s-a incalcat dreptul
Ultima modificare: Duminică, 7 August 2011
isis23, utilizator
Hotararea CEDO este motiv de revizuire, insa tb analizat in concret. In acest caz, daca ai rejudeca dosarul dupa ce ca inainte termenul de solutionare fusese oricum prea mare, nu ai face decat sa il prelungesti. Plus ca incalcarea termenului rezonabil prevazut de art. 6 nu creeaza consecinte grave conform art. 408 indice 1Cpp care tb inlaturate, ci atrage plata despagubirilor.
Cred ca C nu este considerata corecta pentru ca art. 408 indice 1 alin. 11 lit. b Cpp prevede un caz cand ICCJ trimite cauza instantei in fata careia s-a produs incalcare, prin urmare nu absolut intotdeauna ICCJ rejudeca dosarul. Dar mi se pare totusi ca se face o confuzie intre admiterea revizuirii si consecinta ei, anume rejudecarea cauzei. Cererea de revizuire si in acest caz tot ICCJ o slutioneaza, doar ca ICCJ nu mai rejudeca dosarul apoi. Deci asa cum este formulata varianta C mi se pare si mie corecta, dar probabil au avut in vedere tot efectul revizuirii, adica si rejudecarea cauzei.
Cu privire la inadmisibilitate, da, ea reprezinta o solutie pronuntata pe fondul cererii.

Alte discuții în legătură

Viol sau profanare de morminte (cadavru)? avTodincaVeronica avTodincaVeronica Speta: daca o femeie ajunge la morga, presupusa decedata si un angajat intretine relatii intime si aceasta isi revine, care este calificarea juridica a ... (vezi toată discuția)
Admitere inm 2013 ContSters262049 ContSters262049 Deoarece topicul pentru Admitere inm 2013, deschis de un coleg de forum , nu poate fi decat citit, nepermitand adaugiri -o problema tehnica, banuiesc- voi ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013: data examenului, bibliografie, spete, experiente Iulian81 Iulian81 Buna ziua! Imi poate spune cineva daca pentru 2013 se va da examen de admitere in Barou din noul Cod Civil? Si daca da au aparut deja carti de civil? La drept ... (vezi toată discuția)