avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1351 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Platesc TVA?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Platesc TVA?

Buna seara, am urmatoarea intrebare:vand un produs(ca societate comerciala , deci cu factura) cu 100 lei+TVA.A doua zi cumpar de la o persoana fizica (cu acte) un produs cu 1200 lei.Am de plata TVA 19 lei?
Cel mai recent răspuns: alina_patru , utilizator 21:48, 2 Ianuarie 2009
Ma doare de banii mei , dar nu mi se pare in regula sa vand un produs - am de plata un TVA fiind societate , cumpar un produs de la o persoana fizica dar nu pot sa recuperez nimic
Stabilit un pret corespunzator situatiei in care ati fi luat acelasi bun de la o PJ, la care se adauga TVA.
avas a scris:

Buna seara, am urmatoarea intrebare:vand un produs(ca societate comerciala , deci cu factura) cu 100 lei+TVA.A doua zi cumpar de la o persoana fizica (cu acte) un produs cu 1200 lei.Am de plata TVA 19 lei?

Raspuns clar: NU. Achizitia de la o persoana fizica( deci nu pf autorizata care, ar putea, in anumite conditii sa fie platitoare TVA) presupune plata unui pret fara TVA, astfel incat, TVA nu exista in aceasta tranzactie, deci nimeni nu plateste nimic.
Ca firma, platitoare de TVA, facturati cu TVA orice produs vandut, indiferent ca este catre o pf sau pj, cu exceptia livrarilor intracomunitare, pt care exista exceptare de la plata TVA, in anumite conditii.
avoc71 a scris:

avas a scris:

Raspuns clar: NU. Achizitia de la o persoana fizica( deci nu pf autorizata care, ar putea, in anumite conditii sa fie platitoare TVA) presupune plata unui pret fara TVA, astfel incat, TVA nu exista in aceasta tranzactie, deci nimeni nu plateste nimic.
Ca firma, platitoare de TVA, facturati cu TVA orice produs vandut, indiferent ca este catre o pf sau pj, cu exceptia livrarilor intracomunitare, pt care exista exceptare de la plata TVA, in anumite conditii.

Deci "vand un produs(ca societate comerciala , deci cu factura) cu 100 lei+TVA.A "

Din cate inteleg societatea este platitoare de TVA si colecteaza la vanzare tva.
La cumpararea unui produs de la o persoana fizica nu deduce TVA deoarece persoana fizica nu este luata in evidenta ca platitoare de TVA.
Pretul platit este 1200 dar intreb... care este documentul care atesta achizitionarea produsului si plata acestuia??
Daca d-voastra vindeti produsul achizitionat de la persoana fizica trebuie sa colectati TVA.
Prin regularizarea conturilor la sfarsit se plateste sau se recupereaza TVA-ul.
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2008
ContSters42967, utilizator
ghola a scris:

avoc71 a scris:

avas a scris:

Deci "vand un produs(ca societate comerciala , deci cu factura) cu 100 lei+TVA.A "

Din cate inteleg societatea este platitoare de TVA si colecteaza la vanzare tva.
La cumpararea unui produs de la o persoana fizica nu deduce TVA deoarece persoana fizica nu este luata in evidenta ca platitoare de TVA.
Pretul platit este 1200 dar intreb... care este documentul care atesta achizitionarea produsului si plata acestuia??
Daca d-voastra vindeti produsul achizitionat de la persoana fizica trebuie sa colectati TVA.
Prin regularizarea conturilor la sfarsit se plateste sau se recupereaza TVA-ul.

Pai da, pana la urma plateste TVA numai daca are de plata, in urma deducerilor si colectarilor.

Alte discuții în legătură

Marfa cumparata din ue cu tva platit acolo gheorghe2 gheorghe2 Daca sunt \"consumator\" si marfa e cumparata din UE cu TVA platit acolo, mai platesc TVA in vama ? (vezi toată discuția)
Tva silvianc silvianc Sunt o firma platitoare de tva.intermedieri auto.Cumpar auto second-hand din romania de la firme platitoare de tva.Cum facturez la firme in comunitate ... (vezi toată discuția)
Achizitie fier vechi de la persoane fizice nicoriciclaudia nicoriciclaudia Buna ziua, as dori sa-mi spuneti anumite particularitati vis-a-vis de operatiune de achizitie de fier de la persoane fizice si vanzarea lui catre societati ... (vezi toată discuția)