b.catalin a scris:
-baut nu am fost , dar nu mi s-a luat alcolemia .
-incidentul s-a produs intr-o comuna , si nu in localitatea unde stau
- masina fiind inmatriculata in strainatate , asigurarea este tot acolo si nu reusesc sa dau de un reprezentant al acesteia in romania.
pe asigurare scrie ca ma reprezinta CAROM S.A , am sunat la acestia si neaga .
-dosarul penal am inteles ca a fost inaintat tribunalului , si se asteapta in 2-3 zile numarul unic .
ramane sa imi platesc singur daunele masinii , dar nu stiu apoi cum o sa'i recuperez .
am inteles ca o sa astept 2-3 luni dupa rezolvarea cazului ,timp in care tribunalul il sileste sa plateasca factura care o depun la dosar (chiar si in rate) . este adevarat ?
Am avut un client cu o situatie similara. Adica, un cetatean strain a venit cu autoturismul in Romania. Autoturismul era inmatricualt in strainatate si avea asigurarea incheiata tot acolo. Pe timpul sederii in Romania a fost implicat intr-un eveniment (accident tehnic). Persoana respectiva a sunat la societatea de asigurare din strainatate si i s-a spus sa repare autoturismul intr-un service autorizat si sa aduca toate actele privind cheltuielile impreuna cu un raport de expertiza tehnica intocmit de un expert autorizat in care sa se arate avariile suferite de autoturism si evaluarea reparatiilor.
Ati incercat sa vorbiti cu societatea de asigurare din strainatate?
Inainte de 1989 exista o singura societate de asigurare: ADAS. dupa Revolutie aceasta s-a descompus in trei componente, dintre care una este CAROM. De cand a luat fiinta nu am auzit nici cea mai infima informatie privind activitatea acestei societati.
Daca nu se poate decat prin CAROM va sfatuiesc sa va adresati Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.
Va urez succes.