avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1269 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Daune materiale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Daune materiale

buna seara . sa incep prin a va spune ca ieri noapte , plecand cu masina din parcare plina de prieteni de la discoteca (treapta de viteza 1 , 5 km/h ) , ma trezesc cu o sticla de bere 0,5 l aruncata si sparta de masina (dupa un avertisment : daca nu plec mai repede imi arunca sticla in parbriz) . Sticla a lovit plafonul masinii , iar acesta a fost "infundat" si zgariat . Individul , de sex masculin , aflat sub influenta alcolului , era impreuna cu cativa prieteni de-ai lui . Nu am oprit masina (pentru ca ar fi urmat un scandal) , am mers mai in fata unde am apelat 112 . Cei de acolo imi fac legatura cu postul de politie comunal , unde am fost si am dat 2 declaratii in care am evaluat daunele la 2500 lei (masina fiind noua) si am cerut "urmarirea penala" (ceva de genu') . Am primit numar de inregistrare , mi s-a spus ca individul va avea dosar penal . Ulterior au dat si prietenii mei declaratie pe post de martori . Treaba este acum , ca individul neaga toate cele intamplate , mai mult el ii pune pe prietenii lui sa dea declaratii cum ca nu el ar fi dat cu sticla .
Nu vreau decat sa-mi revad masina din nou fara "inghesuiala" aceea si fara zgarietura . Am asigurare toate riscurile (full & casco) , doar ca , daca asigurarea nu'mi plateste repararea masinii sunt gata sa-l dau pe individ in judecata .
Pot sa-l dau in judecata pentru a-mi recupera banii platiti la service , dovedind cu factura service-ului !?
inculpatul avand cel putin un dosar penal pana in prezent .

ce alte metode mai sunt pentru a-l face sa-mi plateasca daunele . - cea amiabila se exclude
DOAR DAUNELE !
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Gabriela Mihai , Avocat 14:58, 15 Mai 2008
b.catalin a scris:

-baut nu am fost , dar nu mi s-a luat alcolemia .
-incidentul s-a produs intr-o comuna , si nu in localitatea unde stau

- masina fiind inmatriculata in strainatate , asigurarea este tot acolo si nu reusesc sa dau de un reprezentant al acesteia in romania.
pe asigurare scrie ca ma reprezinta CAROM S.A , am sunat la acestia si neaga .
-dosarul penal am inteles ca a fost inaintat tribunalului , si se asteapta in 2-3 zile numarul unic .
ramane sa imi platesc singur daunele masinii , dar nu stiu apoi cum o sa'i recuperez .
am inteles ca o sa astept 2-3 luni dupa rezolvarea cazului ,timp in care tribunalul il sileste sa plateasca factura care o depun la dosar (chiar si in rate) . este adevarat ?

Am avut un client cu o situatie similara. Adica, un cetatean strain a venit cu autoturismul in Romania. Autoturismul era inmatricualt in strainatate si avea asigurarea incheiata tot acolo. Pe timpul sederii in Romania a fost implicat intr-un eveniment (accident tehnic). Persoana respectiva a sunat la societatea de asigurare din strainatate si i s-a spus sa repare autoturismul intr-un service autorizat si sa aduca toate actele privind cheltuielile impreuna cu un raport de expertiza tehnica intocmit de un expert autorizat in care sa se arate avariile suferite de autoturism si evaluarea reparatiilor.
Ati incercat sa vorbiti cu societatea de asigurare din strainatate?

Inainte de 1989 exista o singura societate de asigurare: ADAS. dupa Revolutie aceasta s-a descompus in trei componente, dintre care una este CAROM. De cand a luat fiinta nu am auzit nici cea mai infima informatie privind activitatea acestei societati.

Daca nu se poate decat prin CAROM va sfatuiesc sa va adresati Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor.

Va urez succes.
Am efectuat reparatia pe banii mei intr-un service si am predat o copie a facturii la dosar . Mi s-a spus ca o sa fiu chemat in fata procurorului sa-mi sustin declaratia , ceva de genu' ... Intrebarea mea este acum : Pot sa-l dau in judecata pe cel ce mi-a avariat masina si sa-i cer daune morale !? Si daca da , care sunt pasii ce trebuiesc urmati .
ms anticipat , o zi cat mai buna ... si fara evenimente
Faceti o cerere de constituire ca parte civila.
Scrieti acolo ce daune cereti si in ce cuantum.
O depuneti la dosar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Distrugere autoturism art 217 cp Doina2010 Doina2010 Pe 3 oct. 2011, in jurul orei 13.00 am parcat reglementar autoturismul personal pe str. Mr. Alex. Campeanu, in dreptul nr. 1. Pentru ca intre masina mea si ... (vezi toată discuția)
Firma de asigurari nu achita daune elles_1984 elles_1984 Buna, in 2012 un prieten de-al meu a provocat un accident (cu masina de firma) in care au mai fost implicate 2 masini. Cele doua masini erau oprite din cauza ... (vezi toată discuția)
Recuperare paguba de catre firma de asigurare auto bangycs bangycs Buna ziua. Va rog, am nevoie de un sfat daca se poate pentru problema mea. Pe scurt ce mi s-a intamplat. Anul trecut in luna mai o persoana mi-a avarit ... (vezi toată discuția)