cora2006 a scris:
Veronica, din când în când trebuie să mai lăsăm şi de la noi...;) să nu fim chiar atât de rigizi...;) chiar dacă, în toate bancurile auzite cu şi despre avocaţi, aceştia sunt percepuţi mai rău decât rechinii... :P
În primul rând suntem oameni, de aceea, dacă vedem pe stradă un amărât care cere de pomană, ne milostivim şi îi dăm un ban, aşa că, din când în când, putem să închidem ochii şi să mai facem câte un bine celor în nevoie....chiar şi un sfat, ca cel pe care-l dăm acum, aici pe site, gratuit, face mult pentru cei care nu au posibilităţi materiale....chiar dacă, unii dau nişte sfaturi, iar alţii, altele contradictorii... :P
Atenţie! "Pe vazute eu personal la nivel de Timisoara am vazut anul trecut 2 ( doua) executari silite in baza contractelor de asistenta avocatiala, in ambele era vorba de debitori firme, si in ambele era vorba de consultanta si asistenta juridica de tip abonament lunar."
Abonamentul lunar nu este prevăzut ca o modalitate a onorariului, o astfel de clauză "abonament" este ilegală, conform legii speciale.;)
Acest asa zis abonament lunar, daca si numai daca e acelasi lucru cu un tarif forfetar, negociat, nu poate fi ilegal.
Practic, daca ai o firma careia ii oferi consultanta ai dreptul sa stabilesti ce tipuri de onorarii vrei, chiar si combinate, legea iti da dreptul.Deci, poti stabili un tarif cu plata lunara.
De unde rezulta ilegalitatea abonamentului?
Acest abonament ilegal inseamna altceva decat ceea ce am descris eu mai sus si care este practicat si de case mari de avocatura?
Multumesc oricui pt clarificari.