avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1298 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Recuperare onorariu client rau-platnic
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Recuperare onorariu client rau-platnic

Stimaţi colegi,
Aţi avut vreodată un dosar în care aţi fost de acord să se achite onorariul integral sau eşalonat, ulterior încheierii contractului şi după ce aţi prestat asistenţă juridică/reprezentarea clientului în instanţă, acesta nu v-a mai achitat onorariul? Mă refer la clienţi persoane fizice.
Ce aţi făcut? Aţi executat silit acel client? Dacă nu avea venituri şi stătea în chirie?
Ce soluţii oferiţi în aceste situaţii?
Cel mai recent răspuns: enicut , utilizator 15:51, 21 Iulie 2008
Nu am inteles, exemplul tau era dat la exemplul meu sau cum? :-/
Ca e preferat sau ba, ok, nu zice nimeni nu, fiecare cu ce prefera, eu spuneam ca daca nu apuci sa scrii clar ce tipuri de activitati faci in acele ore promise lunar... poti sa te trezesti cu procese impotriva ta ca ai fost instiintat in timp util si nu ti-ai indeplinit obligatiile contractule. Adica ei ti-au spus ca, in baza contractului, sa-i reprezinti.
Daca in contract nu spune exclusiv consultanta juridica, excluzand reprezentarea, asta e, ai sfeclit-o.
Ce le spui: stii, e preferabil... O sa-ti spuna: dom'le, eu platesc, vreau asta, contractul nu interzice, asa incat, lasa-ma cu ce preferi mataluta! Daca esti avocat si nu ai stiut sa-ti faci un contract bun, ce sa-ti fac? :))
Ultima modificare: Sâmbătă, 10 Mai 2008
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Si daca acest client este o persoana care nu detine niciun fel de bunuri (mobile/imobile) si nu obtine nici venituri. Exista si astfel de persoane. Cum l-am putea executa ?

Poprim tertii datori clientului nostru ?:-/
Posibilitatea popririi debitorilor clientului este caz fericit! :) Inseamna ca are ceva venituri...

Asta e... ramanem cu paguba si asteptam sa il prindem la colt...
Nu prea am inteles scopul acestui subiect...
Cum execut un client rau-platnic? Asa cum execut pe oricine in numele clientului meu...

Nu exista nimic ce as putea face in plus ori in minus... Executarea se face ca orice executare, bunurile supuse executarii sunt aceleasi, cotele, totul...:-/
Asa incat, care este, precis, scopul acestui subiect?
Si intrebarea de mai sus... mi-o explica si mie cineva? Daca executarea inseamna sa iei ceva unui om (in acest caz inseamna asta, in speta, sa iei bani), vii si intrebi ce te faci daca omul nu are? Pai ce sa poti face decat nimic?
:O
Pe cuvant daca pricep ceva...
Buna ziua,

Din nefericire tocmai m-am lovit si eu de problema discutata mai sus...

Intrebarea mea pentru cei deja experimentati este: in conditiile in care exemplarul original al contractului de asistenta este la clientul rau-platnic, ce document depun la dosarul de investire, copia din carnet sau o copie legalizata/certificata de pe aceasta copie? Ultima solutie imi pare discutabila, dar vroiam sa ma asigur.

Multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu de succes poate fi ,,cheltuiala de judecata''? Simona Maria Simona Maria Buna ziua! Sunt avocat de putin timp si am urmatoarea situatie: am stabilit un onorariu de succes cu clientul; ajung in faza de executare si executorul imi ... (vezi toată discuția)
Onorariu de succes (onorarii de succese ?!?) ContSters286016 ContSters286016 Salut! Am si eu o problema. Acum 6-7 luni am inceput un proces pentru primirea unei sume de bani (aproximativ 30000 lei) in baza raspunderii civile ... (vezi toată discuția)
Contractul de asistenta juridica merge direct la executare silita? Av. NICULESCU-GORPIN Av. NICULESCU-GORPIN Dragi colegi avocati, sa intelegem din noul C.p.c ca de la 15 februarie mergem cu contractele de asistenta juridica neonorate de client direct la executor? ... (vezi toată discuția)