Stimaţi colegi,
Aţi avut vreodată un dosar în care aţi fost de acord să se achite onorariul integral sau eşalonat, ulterior încheierii contractului şi după ce aţi prestat asistenţă juridică/reprezentarea clientului în instanţă, acesta nu v-a mai achitat onorariul? Mă refer la clienţi persoane fizice.
Ce aţi făcut? Aţi executat silit acel client? Dacă nu avea venituri şi stătea în chirie?
Ce soluţii oferiţi în aceste situaţii?
Nu am inteles, exemplul tau era dat la exemplul meu sau cum? :-/
Ca e preferat sau ba, ok, nu zice nimeni nu, fiecare cu ce prefera, eu spuneam ca daca nu apuci sa scrii clar ce tipuri de activitati faci in acele ore promise lunar... poti sa te trezesti cu procese impotriva ta ca ai fost instiintat in timp util si nu ti-ai indeplinit obligatiile contractule. Adica ei ti-au spus ca, in baza contractului, sa-i reprezinti.
Daca in contract nu spune exclusiv consultanta juridica, excluzand reprezentarea, asta e, ai sfeclit-o.
Ce le spui: stii, e preferabil... O sa-ti spuna: dom'le, eu platesc, vreau asta, contractul nu interzice, asa incat, lasa-ma cu ce preferi mataluta! Daca esti avocat si nu ai stiut sa-ti faci un contract bun, ce sa-ti fac? :))
Si daca acest client este o persoana care nu detine niciun fel de bunuri (mobile/imobile) si nu obtine nici venituri. Exista si astfel de persoane. Cum l-am putea executa ?
Nu prea am inteles scopul acestui subiect...
Cum execut un client rau-platnic? Asa cum execut pe oricine in numele clientului meu...
Nu exista nimic ce as putea face in plus ori in minus... Executarea se face ca orice executare, bunurile supuse executarii sunt aceleasi, cotele, totul...:-/
Asa incat, care este, precis, scopul acestui subiect?
Si intrebarea de mai sus... mi-o explica si mie cineva? Daca executarea inseamna sa iei ceva unui om (in acest caz inseamna asta, in speta, sa iei bani), vii si intrebi ce te faci daca omul nu are? Pai ce sa poti face decat nimic?
:O
Pe cuvant daca pricep ceva...
Din nefericire tocmai m-am lovit si eu de problema discutata mai sus...
Intrebarea mea pentru cei deja experimentati este: in conditiile in care exemplarul original al contractului de asistenta este la clientul rau-platnic, ce document depun la dosarul de investire, copia din carnet sau o copie legalizata/certificata de pe aceasta copie? Ultima solutie imi pare discutabila, dar vroiam sa ma asigur.