avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Membri inactivi Asociatie
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Membri inactivi Asociatie

Speta: Asociatie infiintata in 1993. Dintre membrii asociati fondatori in prezent mai este activ o singura persoana, presedintele de la data infiintari. Ceilalti membrii, fie plecati din tara, die decedati fie nu ii mai intereseaza. Inutil sa mai zic ca nu s-au platit cotizatiile. Din anul 2000 s-au mai alaturat un numar de 10 persoane asociatiei.

Problema: Se doreste modificarea sediului, statutului, dar din Adunarea Generala veche nu mai exista decat o singura persoana pe care am mentionat-o. Poate constitui acest lucru un impediment ? Ce ar trebui facut ? Nu exista acte care sa ateste componenta actuala a membrilor.

Va rog pareri, ajutor, sfaturi.

Multe multumiri
Cel mai recent răspuns: Popescu Gheorghe , utilizator 17:40, 11 Iunie 2009
multumesc mult
mikyangel a scris:

Dupa ce intocmim Statutul si Actul Constitutiv al Asociatiei putem sa inscriem noi membri in Asociatie prin cerere de adeziune si hotarirea Adunarii Generale sau cum trebuie procedat?
In ce documente ale Asociatiei trebuie trecuti noii membrii care se inscriu pe parcurs?

in Statutul prezentat pe alt topic ati prevazut ca admiterea de noi membrii se face de catre Consiliul Director. Este posibil inscrierea de noi membrii.
Am intalnit ONG-uri care tineau un registru cu toti membrii acestora.
Imi cer scuze. Am 2 nelamuriri.
1. Daca se convoaca AGA si prima intalnire se considera nestatutara prin lipsa membrilor, la cea de a doua se poate vota modificarea statutului doar cu jumatate +1 din cei prezenti ?
2. Membrii cu drept de vot prezenti la AGA (o mica parte din membrii fondatori si alte persoane care au intrat pe parcurs) pot vota pentru excluderea din asociatie a unor membri fondatori pentru inactivitate ?
Va multumesc mult
1. Regulile privind organizarea si functionarea adunarii generale sunt cele stabilite prin statut. Drept urmare procedati conform propriului statut
2. Exista in statut , sau in vreun regulament al asociatiei stabilite expres obligatii ale membrilor fondatori de a desfasura anumite acivitati ? Adica , in actul constitutiv se prevede ca membrii fondatori pun i comun contributia materiala, cunostintele sau aportul lor in munca pentru realizarea scopului asociatiei ?
In functie de raspunsurile la aceste intrebari, care trebuie sa se regaseasca in actele constitutive ale asocitiei puteti sa luati deciziile corecte.
Multumesc f. mult pentru rapiditatea raspunsului dvs. Daca mi se permite as dori sa fiu putin mai clar:
1. In statutul nostru nu este stipulat nimic cu privire la ce se intampla daca AGA nu poate fi statutara din lipsa participarii membrilor. Ma intrebam daca, legal deciziile nu se pot lua, in aceste situatii, în prezenta majoritatii simple a acestora, a cei prezenti.
2. In statut este prevazut faptul ca pentru neparticipare membrii pot fi exclusi, dar ma intreb daca membrii FONDATORI, pot fi si ei eliminati, bineanteles, cu majoritate din voturi

Cu respect

Alte discuții în legătură

Decizii in ad generala B.Ramona B.Ramona Am o asociatie, are 5 membri fondatori care de altfel sunt si in organele de conducere. Ulterior ca orice asociatie a admis noi membri si nr acestora este in ... (vezi toată discuția)
Reconvocare adunarii generale a asociatiei ffogarasi ffogarasi Buna ziua! Avand urmatorul articol privind modalitatea de vot: \\"Adunările în care se discută primirea sau excluderi de asociați, decizii ... (vezi toată discuția)
Asociație locatari care este procedura legală în legătură ... CM1968 CM1968 Asociație locatari Care este procedura legală în legătură cu ședințe asociație ? (când numărul de participanți nu sunt suficienți, adică 50% ... (vezi toată discuția)