avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 654 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... plata pierderi apa
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

plata pierderi apa

As dori sa stiu cum trebuie sa se imparta pierderile de la apa, adica diferenta ce rezulta din citirea apometrului de scara si cele individuale(din apartamente).Mai precis se impart pe apartament sau pe numar de persoane?
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 14:52, 7 Februarie 2011
La asociatia noastra diferenta la consumul de apa se imparte la numarul de persoane.
La noi, maximum 10% raportat la consumul inregistrat de apometre si daca diferenta este mai mare, restul pe cota indiviza.
La noi se impartea, conform Normelor ANRSC pe cota-parte indiviza, iar acum comitetul a hotarat ca aceste pierderi sa fie suportate numai de cei care 3 luni de zile nu dau citirea indecsilor. Nu va spun ce valori ale pierderilor suporta.....!
Personal mi se pare o exagerare de nepermis asta, dar vad ca majoritatea e multumita, asa ca cei care sunt neglijenti platesc de "le sar capacele"....
Noi avem lunar foarte mici diferente intre apometrele de bransament si suma apometrelor individuale. Aceasta se datoreaza inlocuirii, innoirii intregii instalatii din subsol si a catorva coloane chiar si pana la ultimul etaj.
Totusi atunci cand am avut pierderi mari si avarii dese dese (inainte de aceasta reparatie capitala) am aprobat in comitet un regulament de gestionare a consumului de apa. Apelam rar la acesta acum.
Este un regulament care combina repartizarea diferentelor pe numar de persoane (maxim 7 m.c./persoana pentru cei care nu aduc indexul), pe consum (maxim 10% aplicat la pretul apei), pe cota indiviza (daca mai este cazul dupa aplicarea primelor 2 metode).
De cele mai multe ori se acopera diferenta la aplicarea primului pas (maxim 7 m.c./pers)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Consum apa nedeclarat laurab82 laurab82 daca intr-un bloc toti proprietarii au centrale termice dar nu toti aduc consumul de apa cand se fac declaratiile de consum in perioada de citire a ... (vezi toată discuția)
Factura de apa mai mare decat rezultatul citirii apometrelor Elidor Elidor Am primit factura de apa la Asociatie si valoarea este mai mare decat calculul facut dupa citirile apometrelor individuale. Intrebare: cum se imparte ... (vezi toată discuția)
Stabilirea impartirii de catre comitetul executiv al consumurilor de apa rece si calda voicumihaela voicumihaela sunt presedinta unei asociatii de propietari si as dori daca se poate sa ma indrumati cum as putea sa rezolv o mare problema. Lunar pe factura de apa rece ... (vezi toată discuția)