acum ca s-au trasat mai bine "marginile" acestei discutii de ce nu incercati sa expuneti celui care v-a trasat sarcina care sunt metodele legale pentru a face retrogradarea. poate totusi ii deschideti ochii. datii sa citeasca niste jurisprudenta (2-3 spete) sa vada care sunt consecintele :)
Cand a pus intrebarea ce fel de organizare are societatea, Claudia s-a gandit ca daca ar fi SA atunci s-ar aplica prevederile OUG nr.82/2007 referitoare la contractele de muncă ale administratorilor/directorilor, încheiate pentru îndeplinirea mandatului de administrator/director care inceteaza de drept.
In cazul SRL-ului, aveti cele trei posibilitati expuse mai sus :
1. incheierea unui act aditional, prin acordul ambelor parti.
2. aplicarea sanctiunii disciplinare in ceea ce priveste retrogradarea din functie
3. crearea unui nou post de director, intrucat se pare ca in locul persoanei respective trebuie sa vina o alta persoana.
Buna ziua! Am si eu o problema, insa nu legata de retrogradari.
Am nevoie sa fac un credit. Atunci cand am negociat salariul trecut in cartea de munca, cu sefa mea, am fost de acord sa imi treaca o suma mai mica (din cauza pragurilor de impozitare), cu conditia ca la momentul cand voi vrea sa fac creditul sa imi treaca suma reala timp de 3 luni (cat au astia nevoie la banci) si apoi sa mi-l scada la cat este in prezent.
Contabila mea (al carei profesionalism sefa mea il pune la indoiala deseori) spune ca de marit nu este problema, insa ca ea nu stie nici un articol in Codul Muncii, conform caruia sa mi se poata micsora la loc salariul. Totusi, stiu din alta sursa, ca aceasta marire de 3 luni pana la obtinerea creditului, si apoi micsorarea la loc este practica des intalnita la noi. Deci, se poate!
Ce vreau eu sa stiu este cum se poate face aceasta micsorare si daca vom avea vreo problema cu ITM-ul etc.