Buna ziua! Am si eu o problema, insa nu legata de retrogradari.
Am nevoie sa fac un credit. Atunci cand am negociat salariul trecut in cartea de munca, cu sefa mea, am fost de acord sa imi treaca o suma mai mica (din cauza pragurilor de impozitare), cu conditia ca la momentul cand voi vrea sa fac creditul sa imi treaca suma reala timp de 3 luni (cat au astia nevoie la banci) si apoi sa mi-l scada la cat este in prezent.
Contabila mea (al carei profesionalism sefa mea il pune la indoiala deseori) spune ca de marit nu este problema, insa ca ea nu stie nici un articol in Codul Muncii, conform caruia sa mi se poata micsora la loc salariul. Totusi, stiu din alta sursa, ca aceasta marire de 3 luni pana la obtinerea creditului, si apoi micsorarea la loc este practica des intalnita la noi. Deci, se poate!
Ce vreau eu sa stiu este cum se poate face aceasta micsorare si daca vom avea vreo problema cu ITM-ul etc.
Multumesc mult!
da domnule elis, dar eu nu il pot sanctiona disciplinar ca e curat omul:D deci tot ce pot face e sa-l fac sa semneze actul aditional cu schimbare de functie si micsorare salariu.#-o
~ final discuție ~