avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1289 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... retrogradare functie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

retrogradare functie

stie careva cum pot retrograda din functie un director general si sa-i micsorez si salariul? va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Gratiela Ratiu , Consultant resurse umane 18:23, 10 Iulie 2009
din pacate aceste proceduri se folosesc in practica. Aici la noi nu au fost probleme la ITM cand s-a inregistrat actul aditional cu micsorarea de salariu dupa 3 luni :) la urma urmei si aceste cresteri se pot motiva intr-un fel sau altul corespunzator si direct proportional cu noile "sarcini de serviciu" trasate ;)
coolkiss_13 a scris:

Buna ziua! Am si eu o problema, insa nu legata de retrogradari.

Am nevoie sa fac un credit. Atunci cand am negociat salariul trecut in cartea de munca, cu sefa mea, am fost de acord sa imi treaca o suma mai mica (din cauza pragurilor de impozitare), cu conditia ca la momentul cand voi vrea sa fac creditul sa imi treaca suma reala timp de 3 luni (cat au astia nevoie la banci) si apoi sa mi-l scada la cat este in prezent.
Contabila mea (al carei profesionalism sefa mea il pune la indoiala deseori) spune ca de marit nu este problema, insa ca ea nu stie nici un articol in Codul Muncii, conform caruia sa mi se poata micsora la loc salariul. Totusi, stiu din alta sursa, ca aceasta marire de 3 luni pana la obtinerea creditului, si apoi micsorarea la loc este practica des intalnita la noi. Deci, se poate!

Ce vreau eu sa stiu este cum se poate face aceasta micsorare si daca vom avea vreo problema cu ITM-ul etc.

Multumesc mult!

Nu exista nicio problema cu ITM-ul in cazul unui act aditional de micsorare a salariului. Singura conditie care ar putea fi pusa de catre ITM ar fi ca salariatul respectiv sa figureze pe statul de salarii pe cele 3 luni in urma cu salariul marit.
Vioreld a scris:

da domnule elis, dar eu nu il pot sanctiona disciplinar ca e curat omul:D deci tot ce pot face e sa-l fac sa semneze actul aditional cu schimbare de functie si micsorare salariu.#-o

Cu siguranta va semna actul aditional de transfer de pe functia de director daca explicati in adevar situatia.
Patronul are alta viziune asupra managmentului, e nemultumit de anumite atitudini si comportamente manageriale, de trendul afacerii, a gasit o persoana care e pe placul ei si vrea schimbarea. Sigur ca isi va cauta omul de lucru in alta parte daca transferul pe alta functie este nepotrivita felului lui de a fi si / sau salarizarea este sub pretentiile personale.

Orice persoana dinamica si inteligenta nu se agata de situatii care ii aduc prejudicii de desfasurare in activitate. Dragoste cu forta nu se poate[/[/b Daca e cu adevarat un om de valoare va intelege situatia. In functia de director nu ajunge sa fii doar curat. Mai ai nevoie si de multe alte calitati.

Ultima modificare: Miercuri, 28 Mai 2008
Nicolaie Ciobotaru, Consultant resurse umane
Asa mi s-a intamplat si mie. M-au retrogradat, mi-au micsorat salariul si acum suntem pe la Tribunal.:)
Daca tot nu mai are nevoie de acel dorector, societatea il poate concedia individual cu art 65, urmand sa angajeze pe cine doreste.
ma indoiesc ca directorul actual ar accepta o "retrogradare", mai ales daca i se micsoreaza si salariul
Daca nu accepta, mai bine faceti o concediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Retrogradare din functie daisys daisys Buna ziua. Voi expune o situatie si as dori un sfat daca este posibil. O cunostinta ,sef de agentie , urmeaza sa fie retrogradat intr-o functie inferioara pe ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie melolontha melolontha in urma cu 7 zile am fost retrogradat din functie cu micsorare de salar pe motiv ca am plecat in concediu si nu mi-a pasat de problemele firmei .Carerea de ... (vezi toată discuția)
Retrogradare din functie!!! florinache florinache Buna ziua, Sunt angajat la o societate cu contract de munca perioada nedeterminata, ca tehnician retele, nu mi s-a comunicat nici o fisa de post la ... (vezi toată discuția)