avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Delegarea salariatilor in strainatate - PROBLEMA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Delegarea salariatilor in strainatate - PROBLEMA

Buna tuturor,
sunt intr-o mare dilema. #-o
Din data de 2 ianuarie 2008 , firma la care lucrez (profil instalatii in constructii), si-a trimis o echipa de 4 oameni pe un santier in Franta pentru a desfasura o lucrare. Echipa trimisa este in delegare. Conf. Codul muncii:
Art. 43: "delegarea reprezinta exercitarea temporara, din dispozitia angajatorului, de catre salariat, a unor lucrari sau sarcini corespunzatoare atributiilor de serviciu in afara locului sau de munca ". (ne supunem intru totul legii intrucat le platim salarul, diurna, cazare, transport pe toata perioada cat angajatii se afla in delegare)
Art 44 (1): "delegarea poate fi dispusa pe o perioada de cel mult 60 de zile si se poate prelungi, cu accordul salariatului, cu cel mult 60 de zile." - AICI E PROBLEMA MEA... Salariatii firmei ar implini azi, 30 aprilie 2008, exact 120 de zile de cand se afla in delegare (calculul include sambetele si duminicile, precum si zilele nelucratoare intrucat am considerat ca angajatii si in perioada respectiva se afla tot pe teritoriu strain). Cei 4 salariati ar trebui sa plece maine spre Franta pentru a continua lucrul pe santier dar nu mai inteleg daca legal mai au voie sau nu! Este vorba de 120 de zile pe an sau de un maxim de 120 zile lucrate fara intrerupere de concediu, intoarcere acasa etc.? daca ar fi vorba despre ultimul caz s-ar putea spune ca o data luat concediul, salariatii cand se reintorc pe teritoriul Frantei reincep un nou ciclu de 60+60?

Va rog tare mult sa ma ajutati sa pricep cum sta treaba d.p.d.v legal ptrca tare imi e frica sa nu avem probleme din cauza asta si sa ne trezim cu o amenda care sa ne taie cheful de munca. :O

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: sofia02 , utilizator 09:11, 22 Martie 2012
ludeea a scris:

Buna ziua
As avea si eu o nelamurire daca imi puteti raspunde ...In cazul delegarii in strainatate este nevoie de formularul E101 ca in cazul detasarii?
Multumesc!


Aceasta era intrebare la care s-a raspuns .. nu vad confuzia facuta de mine in raspunsurile postate ... Formularul A1 sau E101 se elibereaza numai pentru detasari , nu si pentru delegari.
Va rog sa ma lamuriti si pe mine:
Codul muncii spune:
"(1) Delegarea poate fi dispusa pentru o perioada de cel mult 60 de zile calendaristice in 12 luni si se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului." Asta inseamna ca pot prelungi delegatia pentru perioade succesive de cate 60 zile cu acordul salariatilor, nu numai una de 60 zile?
Multumesc,
Delegarea se poate prelungi pentru perioade succesive de maximum 60 de zile calendaristice, numai cu acordul salariatului. ... asadar, este vorba de perioade succesive si nu de singura perioada.
Multumesc, e OK!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delegarea in strainatate angelica87 angelica87 buna ziua Am o nelamurire cu privire la durata actului aditional de delegare a angajatilor in strainatate pentru care se elibereaza si Formular A1. De la ... (vezi toată discuția)
Delegare si detasare angajati in strainatate roxyalexandru roxyalexandru Buna ziua! As dori sa ma lamureasca cineva care este diferenta dintre detasare si delegare? care este limita dintre cele doua cand discutam despre ... (vezi toată discuția)
Salariat pontat si platit fara sa fi efectuat o munca valsash80 valsash80 In urma unei inspectii la o firma inspectorul a precizat si insista ca nu se poate ponta si plati o persoana daca aceasta nu a efectuat o munca. Pare ... (vezi toată discuția)