Se pot incheia mai multe contracte fulltime in Romania, nu se pot onora prin prestarea activitatii Legea este data cu "dedicatie" in privinta asta. Adrian Nastase figura pe statele Univ. din localitate, cand a fost in vizita aici "a ramas surprins" la intrebarea de ce nu-si onoreaza postul cu prezenta niciodata. Nu mai zic de medici, te indruma la analize la privat ca la stat nu au cu ce le face si cand ajungi la privatul recomandat te intalnesti cu acelasi medic.
Intrebarea pusa de mine ""pot lucra cu 2 contracte de munca full-time in Romania ?" are urmatorul substrat :
Vreau sa infiintez o firma, SRL-D (debutant) cu finantare obtinuta prin "programul 10000 euro gratis" si as avea nevoie de angajati pe posturile respective.
Pentru ca angajarea acestora trebuie sa se produca rapid, in cateva zile dupa aprobarea dosarului as fi vrut sa angajez 3 persoane care deja lucreaza.
Persoanele respective nu au incredere ca imi va merge firma de la inceput si vor sa-si pastreze actualul loc de munca, macar o perioada! Persoanele lucreaza in ture-la un peco, si 2 sunt agentii de paza!
As organiza programul firmei mele pe ture, ca sa nu se suprapuna cu programul de munca ale angajatilor.
In acest sens, exista posibilitatea sa le angajez tot cu norma de 8 ore sau nu ?
Puteti angaja persoane care mai au CIM cu norma intreaga. Nu exista interdictie in aceasta privinta. Pot lucra tot in baza unui CIM de 8 ore si la dvs.
Specificati in CIM programul de lucru in asa fel in cat sa permita salariatilor sa fie prezenti la program si solicitati de la ei declaratii cu privire la locul de munca la care isi aleg FUNCTIA DE BAZA. Angajatii beneficiaza de deducere personala doar la functia de baza.
Va rog sa-mi confirmati daca am inteles : eu ca angajator sunt scutit de plata taxelor spre stat pentru aceste persoane angajate de mine , ca SRL-D DOAR daca ele declara ca FUNCTIA DE BAZA e cea din contractul incheiat cu mine?
Una dintre conditiile pe care trebuie sa le indepliniti este : să angajati, cu contract de muncă pe durată nedeterminată, şi să menţină în activitate cel puţin 2 (doi) salariaţi de la momentul obţinerii facilităţilor menţionate in lege până la pierderea calităţii de microîntreprindere aparţinând întreprinzătorului debutant.
Angajat la 2 firme
diablo
Buna ziua,
am un CIM full-time si vreau sa stiu daca sistemul nostru accepta ca la ITM sa se mai poate inregistra inca un CIM full-time intr-un domeniu ... (vezi toată discuția)