avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Medierea - domeniu de aplicare şi ... Curs mediator
Discuție deschisă în Medierea - domeniu de aplicare şi aspecte juridice

Curs mediator

Acum 2 ani m-am înscris pentru a urma un curs de mediator. M-am înscris pe site-ul [ link extern ] .
După încheierea discuţiei cu acesta, am luat legătura cu mai mulţi avocaţi care au urmat un astfel de curs pentru a studia un pic piaţa, respectiv ce şanse sunt de a-mi creşte veniturile din prestarea acestei activităţi. ªi am ajuns la concluzia că, în stadiul actual legislativ, un astfel de curs nu-mi ajută la nimic, deoarece oamenii nu procedează la mediere pentru stingerea unui viitor litigiu, nefiind familiarizaţi cu această procedură.
Vreau să vă spun că acel curs era la Craiova şi pe Braşov erau alocate doar 9 locuri ce nu au fost ocupate. Se plătea atât cursul, cazarea, masa şi transportul. Cheltuieli care nu sunt deloc neglijabile, apropiindu-se de 10.000 lei vechi.;)
Am iniţiat acest topic pentru a cunoaşte şi alte opinii ale celor care au urmat un asemenea curs, respectiv dacă au sau nu speţe de mediere, semnficative ca număr.
De unde si proverbul:
Ai "bani" ai parte!
Nu?!
Eu as spune "daca dragoste nu e, nimic nu e".

Evident, dragoste fata de mediere.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Medierea: farsa? modalitate de imbogatire? sau o alternativa viabila? Mihai Tomescu Mihai Tomescu Se discuta din ce in ce mai mult de mediere. Cu ce scop a fost introdusa? Parerea mea este ca e cea mai mare pacaleala a ultimilor ani.Vad cum avocati (care ... (vezi toată discuția)
Legea medierii a trecut de senat Zeno Daniel Sustac Zeno Daniel Sustac V-a aparea o noua profesie,cea de mediator.O noua profesie liberala,cu tenta juridica.Teoretic instantele se vor degreva de cauze si justitia v-a functiona mai ... (vezi toată discuția)
Medierea realizata de avocat Elena luminita Mangalia Elena luminita Mangalia Poate avocatul , potrivit atributiilor conferite de legea51/1995 sa realizeze medierea, chiar daca nu are cursuri de mediator?De ce era nevoie de o lege ... (vezi toată discuția)