avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1311 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... VA ROG SA MA AJUTATI!!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

VA ROG SA MA AJUTATI!!!

sotul meu a intentat divort acum o saptamana, fara acordul meu. Doresc sa se desfaca aceasta casatorie care dureaza de 2 ani. Problema este PARTAJUL. As dori sa cad la intelegere cu el insa nu doreste acest lucru. avem 2 credite pe numele meu si o masina pe numele meu. Sotul meu nu vrea sa ma despagubeasca cu nimic, adica doreste ca eu sa raman cu creditele, masina este la el. As fi dorit o tranzactie, adica sa vindem masina, sa achitam o parte din credite, aprox. jumatate din toata datoria, iar restul banilor datorati sa-i impartim la 2. Sotul meu ma ameninta ca nu imi va da nimic. Nu stiu cum sa procedez. De mentionat ca detine un imobil pe numele sau si pe care intentioneaza sa-l vanda in cel mai scurt timp pentru ca eu sa nu-l mentionez in cererea de partaj. Poate sa faca acest lucru, in situatia in care noi suntem in divort? Mentionez ca nu avem copii si nici alte bunuri cumparate in comun. Am locuit inainte de casatorie impreuna 3 ani, am impartit impreuna cheltuielile, iar el considera ca nu trebuie sa mai imi dea niciun ban dupa divort. va rog mult, sunt dezorientata, sunt cadru didactic titular, nu am salariu mare dupa cum stiti, am un copil in intretinere si sunt speriata.. Ce pot sa fac? nu imi permit sa angajez avocati, am incredere in justitie, in dreptate, insa el m-a asigurat ca am sa pierd. nu ocoliti cazul meu!!!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 18:52, 13 Mai 2008
raspunsurile dvs, toate sunt binevenite, in situatia mea. Mentionez ca nu doresc nimic de la sotul meu, nimic din ce nu mi-ar apartine. Doresc sa nu suferim niciunul, mai ales ca copilul meu s-a atasat mult de el. Stiu ca e greu sa imi pastez calmul in situatia in care nu am avut habar ca el doreste desfacerea casatoriei, nu stiu nici cand a depus cererea, am primit doar citatia. Cat despre masina, care este la el, si asa a fost mereu eu doresc sa o vindem si sa achitam o parte din datorii. Creditele au fost pentru nevoi personale, concedii, nu am cumparat bunuri. Nu doresc sa stau prin tribunale, sunt profesor si trebuie sa merg la scoala, insa sotul meu nu este un om de bun simt, cu care te poti intelege. Nu va mai spun ca trec prin momente grele si as avea nevoie de sfaturi, mai ales in ceea ce priveste copilul. Astazi, din disperare am descoperit acest forum, am gasit intelegere si ganduri bune din partea unor oameni pregatiti si cu suflet mare. Ce trebuie sa fac pentru a inscrie un gaj pe masina? Poate sa o vanda in timpul divortului, fiind la el, fara acordul meu?
creditul luat in timpul casatoriei reprezinta datorie comuna a sotilor, chiar daca acesta este luat pe numele Dvs.
cat despre partaj si eu sunt de parere ca ar trebui sa introduceti cat mai repede cererea de partaj, si sa va angajati un avocat.
doamna avocat, va multumesc pentru sfaturi, sunt binevenite si bine intentionate!!! sunt intr-o criza emotionala, sunt intr-un punct in care nu stiu ce sa fac. Stiu ca ma lupt cu un om greu de doborat si de aceea va intreb: Dreptatea cinstea, adevarul, credinta au sanse sa invinga intr-un proces ce se anunta murdar?
DA!
Nu plecati de la premiza ca vi se va intampla ce este mai rau! Legea este de partea dvs. si ar fi bine sa profitati de asta. Chiar daca este "un om greu de doborat" si pregatit pentru "un proces ce se anunta murdar" se pare ca cel mai bine ii reuseste intimidarea. Nu va lasati prinsa in jocul lui! Mergeti pe dreptate, cinste, adevar si credinta si veti reusi. Aratati-i ca nu sunteti usor de intimidat: spuneti-i sa incercati sa rezolvati amiabil si sa terminati cat mai repede; daca nu vrea, sunteti dispusa sa va asumati riscurile unui proces. El si le poate asuma?
Ar fi bine sa introduceti cererea de partaj dvs, in cel mai scurt timp posibil, prin care sa aratati in primul rand toate bunurile dobandite dupa incheierea casatoriei, inclusiv sa mentionati creditele si cum au fost folosite acestea, iar daca aveti vreo dovada, de ce sunt pe numele dvs si nu comune sau doar pe numele sotului (spuneati ca lui i s-au refuzat). Masina, daca este achizitionata in timpul casatoriei, este bun comun. Daca este a dvs cumparata inainte de incheierea casatoriei, este doar a dvs, cum apartamentul este al sotului. cum spuneai si colegii mei, trebuie sa aratati ca banii luati din credite nu s-au folosit pentru achizitionarea masinii; ideal ar fi daca masina ar fi achizitionata anterior acordarii celor 2 credite. De bun simt ar fi ca valoarea ramasa a creditelor sa se imparta la 2, pentru ca amandoi ati beneficiat de acesti bani, in timpul casatoriei. Toate bunurile dobandite in timpul casatoriei, sunt bunuri comune, chiar daca sunt doar pe numele unuia dintre soti. Cat despre divort spuneti ca sunteti de acord, astfel ca, la primul termen, va puteti prezenta chiar si singura, faceti precizarea in fata judecatorului ca doriti sa divortati de comun acord (acordul se da doar in privinta desfacerii casatoriei), intrucat aveti mai mult de 1 an de la incheierea acesteia si nu aveti copii minori si astfel se finalizeaza divortul.

Alte discuții în legătură

Vreau sa divortez si nu stiu cum sa fac si ce pot sa pierd lavi_marcos lavi_marcos in data de 28.10.2008 am 2 ani de casatorie. sunt la prima casatorie si nu ma mai inteleg cu sotul meu. de 2 luni ma uramareste non-stop, imi verifica toate ... (vezi toată discuția)
Dupa cati ani in cazul unui divort se impart bunurile? silicuta79 silicuta79 UN BUN PRIETEN ESTE IN PRAGUL DIVORTULUI,ESTE CASATORIT DE UN AN SI CATEVA LUNI,DAR DIN CAUZA SOTIEI,INFIDELA SI FARA SCRUPULE,TOTUL SE VA RUPE,M-AR INTERESA ... (vezi toată discuția)
Credit obtinut in timpul casatoriei alexandraned alexandraned Buna seara, Am fost casatorita timp de 3 ani si 1/2, in timpul casatoriei am contractat un credit pe numele meu, pentru nevoi personale, creditul a fost ... (vezi toată discuția)