Buna ziua , puteti sa-mi spuneti (si daca raspunsul e afirmativ sa-mi spuneti si legea care il prevede) daca agentia finantelor publice are calitatea necesara cererii insolventei NU MIE ( am datorii si eu la finante) ci DEBITORULUI MEU din cauza caruia am ajuns sa am datorii la buget. Am mai scris pe forum dar cu cat citesc mai mult cu atat nu sunt sigur ca inteleg. Mentionez ca , debitorul meu nu raspunde la nici o instiintare primita de la AFP , nu neaga datoria , am proces -deocamdata- castigat impotriva lui dar mai dureaza pana la executare.
Cineva de la finante mi-a spus de varianta aceasta cu insolventa ceruta debitorului meu , din cauza ca nu raspunde in nici un fel .
Ca orice alt creditor, daca sunt indeplinite conditiile legale, DGFP poate solicita declansarea procedurii de insolventa .
Daca anterior finalizarii procesului dvs , judecatorul sindic dispune dechiderea procedurii, dvs veti avea posibilitatea de a va valorifica dr de creanta in cadrul acesteia.
Sunt sanse sa se pronunte o solutie in acest sens ( de deschidere a procedurii de insolventa), daca creanta DGFP este certa, lichida si exigibila, iar actele administrativ-fiscale prin care a fost stabilita si individualizata nu au fost contestate de debitor in cond codului de procedura fiscala.